Policija istražuje vezu Ašanina i Vasa Rafailovića

Ašanin je u Budvu stigao navodno prije 15 dana, a branio se da je motor vidio i “poslužio” se
505 pregleda 1 komentar(a)
motor, Foto: Shutterstock
motor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.06.2017. 09:59h

Budvanska policija intenzivno istražuje veze uhapšenog Nikšićanina Darka Ašanina (32) i odbjeglog Budvanina Vasilija Rafailovića, koji je optužen za ubistvo sugrađanina Đorđa Borete. Ašanin koji je prije tri noći uhapšen na Jazu kod fudbalskih terena dok je vozio ukradeni motocikl, navodno je prije godinu radio kod Rafailovića i sa njim je bio u kontaktu.

Ašaninu se na teret za sada stavlja krađa motocikla, za šta se pred policijom branio da se samo “poslužio” jer ga je vidio negdje pokrivenog ceradom i uzeo da ga vozi.

Policija istražuje da li mnogi sumnjivi detalji pokazuju da li je Nikšićanin, rođen u Ljubljani, možda imao drugu namjeru.

Ašanin je uhapšen nakon što je vlasnik motora, nakon pune godine, dok se slučajno vozio Lastvom Grbaljskom primijetio svoj motor.

Iako je motor bio prefarban vlasnik je odmah prijavio policiji koja je krenula ka Jazu, gdje je Ašanina zatekla pored motora sa bidonom goriva. Mladić nije imao dokumenta, a navodno pri sebi je imao jedino mobili telefon blackberry.

Istragu o namjerama Nikšićanina, koji se navodno prije 15 dana pojavio u Budvi, policija drži u strogoj tajnosti. Nikakve zvanične podatke iz budvanske policije ne žele da saopšte.

Rafailović je prije pola godine, odmah nakon što je brutalno na terasi lokala „Trofej“ u Bečićima početkom decembra ubijen Đorđe Boreta, nestao iz Budve.

Ubice su na motoru prošle pored lokala i iz puške ispalili rafal, koji je usmrtio Boretu i dr Dragana Nena Zečevića, a ranjen je Ivo Stanišić.

Prema navodima tužilaštva u likvidaciji Borete i Zečevića, te ranjavanje Iva Stanišića, učestvovao je Miljan Bulatović iz Niša, koji je sa državljaninom Bosne i Hercegovine Vladimirom Šmanjom pružao logistiku Vušoviću i Rafailoviću. Njih dvojicu tužilaštvo sumnjiči za teško ubistvo putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije. U tužilačkim spisima piše da Bulatovića i Šmanju sumnjiče da su obezbijedili garažu za skrivanje predmeta upotrijebljenih u ubistvu.

Jedan od ubica Borete ostavio je ličnu kartu u skuteru koji su koristili u likvidaciji. Ličnu kartu pronašli su forenzičari koji su izuzumali tragove tokom uviđaja. Navodno, i otisci sa lične karte poklapaju se sa tragovima pronađenim na mjestu ubistva, ali i u garaži u kojoj ie skuter pronađen.

Budvanska policija pronašla je auto Vušovića, koji je takođe predat Forenzičkom centru na vještačenje.

Rafailović i Vušović navodno su pripadnici kavačkog kriminalnog klana, a ubistvo Đorđa Borete njima je navodno plaćeno drogom.

Bonus video: