Zbog vožnje pod djestvom alkohola tokom vikenda uhapšeno 50 osoba

Policija je iz zbog činjenice da je 50 osoba zatečeno da upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju, ponovo apelovala na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i tako sačuvaju svoj i živote drugih
3 komentar(a)
Vožnja, alkohol, Foto: Shutterstock
Vožnja, alkohol, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.06.2017. 12:32h

Crnogorska policija je za vikend zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju uhapsila 50 osoba.

Iz Uprave policije saopšteno je da su saobraćajni policijaci 23. 24. i 25. juna, zbog prekršaja iz bezbjednosti drumskog saobraćaja na putevima, izdali 1.329 prekršajnih naloga, podnijeli 156 prekršajnih prijava i oduzeli 96 vozačkih dozvola i 62 para registarskih oznaka.

"U danima vikenda, lišeno je slobode 50 nesavjesnih vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg. Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz člana 348 KZCG, lišena su slobode i zadržana dva lica", kaže se u saopštenju.

Policija je iz zbog činjenice da je 50 osoba zatečeno da upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju, ponovo apelovala na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i tako sačuvaju svoj i živote drugih.

Oni podsjećaju da je ljudski faktor odnosno nezakonito ponašanje u saobraćaju vodeći uzročnik saobraćajnih nezgoda.

"Obavještavamo učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti u saobraćaju odnosno kako bi preventivno uticali na potencijalne najteže saobraćajne nezgode sa najtežim posljedicama", navodi se u saopštenju.

Bonus video: