Na oproštaju maksimalna pobjeda Crne Gore protiv Gruzije

Sa te dvije pobjede, uz četiri poraza (po dva od Ukrajine i Francuske), naše odbojkašice su zauzele treće mjesto u grupi i ponovile prošlogodišnji rezultat, kada su, takođe, uknjižile dva trijumfa u šest utakmica
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 25.06.2017. 17:04h

Drugi nastup u Evropskoj ligi, odbojkašice Crne Gore završile su maksimalnom pobjedom protiv Gruzije, od koje su izabranice Dragana Nešića bile bolje i u Tbilisiju, na prvom turniru grupe B.

“Nismo odigrale najbolje danas, ali smo na kraju pobijedile, što je najvažnije. Nismo uspjele da igramo našu igru, niti da ponovimo igru koju smo pružile protiv Francuske”, rekla je korektorka Nikoleta Perović.

Postava - tehničar Tamara Roganović, korektor Nikoleta Perović, primači servisa Jelena Cvijović i Ksenija Ivanović, srednji blokeri Andrea Laković i Ana Otašević, te libero Danijela Džaković počela je i završila meč, bez ijedne izmjene tokom tri seta.

Sa te dvije pobjede, uz četiri poraza (po dva od Ukrajine i Francuske), naše odbojkašice su zauzele treće mjesto u grupi i ponovile prošlogodišnji rezultat, kada su, takođe, uknjižile dva trijumfa u šest utakmica.

“Završena je sezona za reprezentaciju, i bilo je važno završiti sa pobjedom, jer je naš nivo blizu onog reprezentacije Francuske, ali veći od Gruzije. Naš glavni cilj je da se plasiramo na naredno Evropsko prvenstvo, i radićemo na tome da uspijemo”, rekao je selektor Dragan Nešić.

U polufinale ovogodišnje Evropske lige plasirali su se pobjednici tri grupe, Finska, Ukrajina i Španiija, te Slovačka, kao najbolja drugoplasirana selekcija.

Crna Gora – Gruzija 3:0 (25:18, 25:20, 25:17)

Reze - Dvorana sportova Metropoliten “Reze”. Gledalaca: 260. Sudije: Batkai-Katona (Mađarska) i Erće-Alvares (Španija). Poeni iz napada: Crna Gora 45, Gruzija 27. Poeni iz bloka: Crna Gora 6, Gruzija 6. Poeni iz servisa: Crna Gora 9, Gruzija 2. Greške: Crna Gora 20, Gruzija 15.

Crna Gora: Otašević 10, Perović 10, Cvijović 12, Milivojević, Milović, Laković 10, Roganović 2, Hadžisalihović, Džaković (libero 1), Ivanović 16, Peruničić, Vujošević, Pejović (libero 2).

Gruzija: Gaprindašvili 7, Koraevi (libero 1), Batsašvili 8, Carenko 2, Kipsidze, Beriašvili, Ulumbelašvili 6, Sanadze 1, Čelidze 2, Sosnovskaja 7, Kalandadze, Markarašvili 2.

Bonus video: