Policija uhapsila osam osoba zbog vožnje u pijanom stanju

"Pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnog dana, 22.06.2017.godine, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja izdali 588 prekršajnih naloga, podnijeli 50 prekršajnih prijava, oduzeli 21 vozačku dozvolu, kao i 27 pari registarskih oznaka"
0 komentar(a)
vožnja alkohol, vožnja u pijanom stanju, Foto: Shutterstock.com
vožnja alkohol, vožnja u pijanom stanju, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.06.2017. 15:13h

Policija je na teritoriji Crne Gore u protekla 24 sata uhapsila osam osoba zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Kako je saopšteno iz Uprave policije u Nikšiću je 21. juna oko 09.20 časova uhapšen M.M. (59) iz Nikšića.

Nikšićanin je vozio sa 2,39 promila alkohola u krvi, a policija ga je zaustavila na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Bogetići.

Budvanska policija je istog dana uhapsila D.R. (29) iz Budve jer je prilikom saobraćajne kontrole u Mediteranskoj ulici u Budvi, jer je upravljao vozilom "VW Golf" budvanskih tablica pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,94 g/kg. O

Budvanska policija je 22. juna oko 4,50 časova uhapsila D.B. (49) iz Kotora, jer je prilikom redovne saobraćajne kontrole u ulici Filipa Kovačevića u Budvi zatečen da upravlja vozilom "Mercedes 190", kotorskih tablica, pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,93 g/kg.

"Podsjećamo da su pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnog dana, 22.06.2017.godine, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja izdali 588 prekršajnih naloga, podnijeli 50 prekršajnih prijava, oduzeli 21 vozačku dozvolu, kao i 27 pari registarskih oznaka. Takođe, u prethodna 24 časa, lišeno je slobode 8 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg", saopšteno je iz Uprave policije.

Ističu da je ljetnja turistička sezona počela, te da je značajno povećana i frekvencija saobraćaja na crnogorskim putevima, apelovali su na učesnike u saobraćaju da poštuju propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

"Apelujemo na roditelje mladih vozača i vozača početnika, kao i na porodice počinilaca težih saobraćajnih prekršaja, da ulože dodatne napore u cilju predupređenja neželjenih posljedica, a ujedno upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da će policija i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućila veći stepen bezbjednosti u saobraćaju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: