DIREKTNO: Nasilje nad djecom u porodici i odgovor institucija

Koliko su doboke posljedice koje nasilje ostavlja nad djecom? Koliko smo daleko od ispunjavanja ciljeva postavljenih nacionalnom Strategije za prevenciju nasilja nad djecom? To su samo neka od pitanja na koja će Direktno tražiti odgovore u nedjelju u 20h na TV Vijesti.
57 pregleda 0 komentar(a)
Direktno, Foto: TV VIjesti
Direktno, Foto: TV VIjesti
Ažurirano: 25.06.2017. 16:00h

Koliko je rasprostranjeno nasije nad djecom u Crnoj Gori, i kakav je odgovor institucija koje treba da štite djecu svjedoke ili direktne žrtve porodičnog nasilja? Kako reaguje pravosuđe, a kako centri za socijalni rad? Postoji li sistemski pristup u borbi protiv nasilja nad djecom? Šta su nedostaci trenutnog sistema zaštite i kako ih prevazići?

Da li crnogorsko društvo ima visok stepen tolerancije prema roditeljskom nasilju uopšte? Koliko su doboke posljedice koje nasilje ostavlja nad djecom? Koliko smo daleko od ispunjavanja ciljeva postavljenih nacionalnom Strategije za prevenciju nasilja nad djecom?

To su samo neka od pitanja na koja će Direktno tražiti odgovore u nedjelju u 20h na TV Vijesti.

Gosti emisije su: Benjamin Perks, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Svetlana Sovilj, savjetnica za zaštitu djece u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Vesna Kovačević, sutkinja Osnovnog suda u Nikšiću i Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava.

Emisija "Direktno" se realizuje kroz partnerstvo TV Vijesti i NVO MANS u okviru projekta "Kredibilni i profesionalni mediji u službi EU integracija" koji je podržan od strane Evropske unije.

Bonus video: