Turska liga je jača nego ikad

"Mislim da je presudilo to što je u Ziratu trener Joško Milenkoski, sa kojim sam već radio, i uopšte se nisam mislio dugo, odmah sam potpisao", dodaje Ćaćić.
0 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Cev.lu
Vojin Ćaćić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 23.06.2017. 12:40h

Pred Vojinom Ćaćićem nije bio jednostavan izbor ovog ljeta. Kapiten naše odbojkaške reprezentacije je na stolu imao ponude bogatih iranskih klubova Sarmajeh banke (sa kojom je prošle sezone osvojio titulu) i Pajkana (koga je njegov tim dobio u finalu plej-ofa), zainteresovani su bili i klubovi iz Italije i Poljske. Ali, na kraju je izbor pao na tursku Ziratbanku, sa kojom je Ćaćić potpisao jednogodišnji ugovor…

"Imao sam dosta ponuda, sve je nekako bilo u pregovorima kada je stigla ponuda iz Zirata. Sarmajeh banka, gdje sam igrao prošlu sezonu, željala je da produži ugovor, ali im je trebalo dodatnih par dana da usvoje budžet i izađu sa ponudom. Vrlo primamljiva je bila ponuda iz Poljske, iz kluba (Varta Zavjerće) koji vodi Italijan Emanuele Zanini, i imponuje mi što je on baš htio da me dovede. Čak mu je plan bio da me postavi za kapitena ekipe", kaže za “Vijesti” Ćaćić, a onda dodaje šta je odlučilo da prihvati ponudu turskog kluba.

"Mislim da je presudilo to što je u Ziratu trener Joško Milenkoski, sa kojim sam već radio, i uopšte se nisam mislio dugo, odmah sam potpisao", dodaje Ćaćić.

Ćaćić se, tako, vraća u ligu u kojoj je već igrao, u sezoni 2014/2015, kada je igrao za Šahinbej Beledije.

"Turska liga mi je dobro poznata, mislim da je jača nego kada sam ja bio, ima odličnih klubova. Neće biti lakih utakmica, ali to je taj izazov zbog kojeg sam, između ostalog, potpisao".

Osim Ćaćića, Ziratbanka je dovela i Kureka, Konarskog, Kaliberdu…

"Zamisao trenera je da ima tri jaka primača, pa ko bude bolji igraće, što se meni baš sviđa. Čuo sam o klubu sve najbolje, organizacija je vrhunska, uslovi su vrhunski, ide se na titulu, to je sigurno, jer su uložili dosta novca i napora da dovedu stručni stab i igrače".

Ćaćić je predvodio reprezentaciju u kvalifikacijama za SP (dvije pobjede i tri poraza), ali je preskočio Svjetsku ligu zbog povrede.

"Mislim da kvalifikacije nisu bile loše. Uvijek smo bili tu, toliko setova izgubili na razliku. Kada je trebalo, nismo bili pravi. Nismo imali dovoljno dana za pripreme, to je sigurno, posebno nekoliko nas što smo završili sezone u martu, ili još ranije. Izvukli smo maksimum iz te situacije, jer je stvarno toliko toga bilo protiv nas. Sigurno je moglo, i moralo bolje, ali, ponavljam, imali smo mnogo problema, mnogo povreda – kaže Ćaćić.

Iduće godine su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo…

"Svi smo svjesni da su te kvalifikacije presudne za ovu generaciju, da ćemo morati mnogo ozbiljnije, mnogo jače, motivisanije. Treba da se vrati onaj timski duh koji nas je krasio tokom pretprošle godine u Svjetskoj Ligi, i tek onda će rezultat doći", zaključio o je Ćaćić.