OPŠTINA BUDVA NE ŽELI DA FINANSIRA PRIVATNIKE

Odbojkaški klub ponovo gradski?

Ako Opština usvoji odluka o osnivanju, novi odbojkaški klub će se zvati „Budva“, a ponovo će se finansirati iz gradske kase
378 pregleda 0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 04.04.2019. 22:53h

Ako ne bude neočekivanih obrta i iznenađenja, Budva bi i iduće sezone trebalo da ima muški odbojkaški klub na prvoligaškoj sceni (s obzirom na to da u crnogorskoj muškoj odbojci nema druge lige, pa svaki novi klub startuje od elite).

Na to obavezuje duga i uspješna tradicija ovog sporta koja u Budvi  traje od 1976. godine, uz podsjećanje da je od 2001. godine i prve šampionske titule do danas u taj grad „stiglo“ ukupno 18 trofeja u seniorskoj konkurenciji (po devet titula i kupova). Uostalom, Budva je, u sportskom smislu, i prepoznata prvenstveno kao grad odbojke...

Budvu, međutim, neće predstavljati odbojkaški klub poznat našoj, ali i široj odbojkaškoj javnosti - Budvanska rivijera, koja će, vjerovatno, prestati da postoji (osim ako se ne pojavi neko voljan da pokrije dugove i finansira klub), zbog načina na koji je vođen proteklih nekoliko godina, kada su, nagomilani veliki finansijski dugovi (spekuliše se o više stotina hiljada eura duga prema bivšim igračima, Mediteranskom sportskom centru, autoprevozniku Mediteran expresu, ugostiteljskom objektu Kužina i drugima...). Kulminacija problema je bila prošla sezona, kada su izgubljena oba trofeja na domaćoj sceni (osvojilo ih je Jedinstvo iz Bijelog Polja).

S obzirom na to da je Budvanska rivijera u ovom trenutku privatni klub (u centralnom registru privrednih subjekata stoji da je klub od 3. avgusta 2016. godine dio DOO „Smeč“, čiji je osnivač i izvršni direktor Željko Bulatović, nekadašnji tjelohranitelj Miloša Marovića, bivšeg predsjednika kluba, dok je zastupnik kluba Marko Vujović, bivši igrač, u protekle dvije sezone sportski direktor kluba), nove gradske vlasti u Budvi, za razliku od vremena kada je na čelu grada bio DPS, očigledno, ne žele da vode brigu o takvom klubu, niti da krpe postojeće „rupe“.

Ako bude usvojena odluka o osnivanju, novi odbojkaški klub, koji bi se zvao „Budva“, ponovo će biti gradski, pa će se finansirati iz gradske kase.

Odluku o tome treba donese Skupština grada, a prvi pokušaj, 31. maja, nije uspio, jer je sjednica bila prekinuta prije nego što je na dnevni red došla tačka o osnivanju novog odbojkaškog kluba. Pitanje osnivanja kluba bi trebalo da bude završeno na sljedećoj sjednici (datum nije poznat). Za odbojku u Budvi je važno da se to dogodi u što kraćem roku, kako bi se prionulo na formiranje organa kluba, koji bi, praktično, krenuo od nule.

Osim ženskog odbojkaškog kluba (koji je prošlog ljeta pripojen muškom klubu Budvanska rivijera, zbog čega je i njihova sudbina neizvjesna), u Budvi od prije dvije godine postoji i Mediteran, koji su osnovali i čiji su treneri Predrag Ćorluka i Marko Bagarić, koji su već okupili oko 180 dječaka i djevojčica u svojoj školi odbojke. Pošto novi muški klub Budva treba da krene od nule, nije isključeno da se postigne dogovor o saradnji između dva kluba, na zadovoljstvo budvanskih, ali i ljubitelja odbojke u Crnoj Gori...