Nikšićanin vozio sa 2,30 promila alkohola u krvi

"Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici", saopšteno iz policije
0 komentar(a)
policija, Foto: Vijesti online
policija, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 21.06.2017. 13:27h

Nikšićanin R.Đ. (61) vozio je sa 2,30 promila alkohola u krvi.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici CB Nikšić su, 20. juna oko 14,30 časova obavljajući redovnu kontrolu saobraćaja u ulici Nika Miljanića, kontrolisali vozilo "Ford" nikšićkih tablica kojim je upravljao R.Đ..

"Ovo lice je upravljalo vozilo pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,30 g/kg. R.Đ. je lišen slobode i priveden nadležnom sudiji u Sudu za prekršaje Podgorica – Odjeljenje Nikšić na dalju nadležnost uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je saobraćajna policija 20. juna zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, izdala 568 prekršajnih naloga, podnijela 52 prekršajne prijave, oduzela 34 vozačke dozvole kao i 19 pari registarskih oznaka.

"Takođe, u prethodna 24 časa lišeno je slobode 10 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg", saopšteno je iz policije.

Iz policije navode da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica ukazuju na to da je kao uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici. Takođe napominjemo da će policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima u narednom periodu, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju", saopšteno je iz policije.

Bonus video: