Đaci muzičke škole prvi put za 30 godina nastupili na Barskom ljetopisu

U dupke punoj sali Dvorca kralja Nikole, u utorak veče nastupili su Valentina Lukić, Hana Karađuzović, Benjamin Peročević, Dušanka Jaramaz i Iva Pavlović, klavir u klasi Jelene Dobrković, Dario Karanikić, truba u klasi Stefana Steševića, Ivo Dobrković, gitara u klasi Ivane Cikić
160 pregleda 0 komentar(a)
Koncert đaka, Barski ljetopis, Foto: Radomir Petrić
Koncert đaka, Barski ljetopis, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.06.2017. 11:21h

Prvi put za 30 godina Barskog ljetopisa, u muzičkom programu renomiranog festivala predstavili su se i đaci barske Muzičke škole ŠOMO "Petar II Petrović Njegoš".

U dupke punoj sali Dvorca kralja Nikole, u utorak veče nastupili su Valentina Lukić, Hana Karađuzović, Benjamin Peročević, Dušanka Jaramaz i Iva Pavlović, klavir u klasi Jelene Dobrković, Dario Karanikić, truba u klasi Stefana Steševića, Ivo Dobrković, gitara u klasi Ivane Cikić.

Svirali su i Anastasija Golić, flauta u klasi Suzane Bašević Pepđonović, Katarina Radević, klavir u klasi Ane Vukazić, duo flauta Lana Marković i Andrea Vukšić u klasi Biljane Dedić, kvartet gitara Sava Drobnjak, Milan Šćepanović, Andrej Iličković i Nikola Đenđinović u klasi Branislava Mašanovića, Mirna Mrgud, Anastasija Smolović, flauta u klasi Tamare Stijepović. Svoje umijeće prikazali su i Stepan Pronjin, Sergej Levin, Dušan Vukčević i Vasilije Basarab, klavir u klasi Maje Basarab, Jovana Popović i Sara Kovačević, violina u klasi Vatroslava Simića.

Nastupili su i Kenan Hodžić, harmonika u klasi Aleksandra Basaraba i Amina Bahović, solo pjevanje u klasi Tijane Blečić, dok su korepetitori bile Ana Vukazić i Nikoleta Strugar.

"I za školu i za učenike i za njihove profesore izuzetno je značajno štosmo dobili priliku da nastupimo u zvaničnom programu jubilarnog Ljetopisa i da predstavimo šta smo sve radili radili cijele godine. pred mnogobrojnompublikomsu nastupili naši najbolji učenici, osvajači nagrada na muzičkim takmičenjima od Podgorice do Rima, i ovo je svakako kruna rada na kraju veoma uspješne školske godine. Bilo bi lijepo da koncert naših nabojih učenika bude sastavni dio svakog narednog Ljetopisa, jer ova djeca to zaslužuju" rekla je "Vijestima" Aleksandra Vojvodić-Jovović, direktorica ove škole koja je osnovana 1983. godine.

Likovni program Barskog ljetopisa večeras u 21 sat u Dvorcu kralja Nikole otvara izložba "Magični svijet" mađarskog umjetnika Viktora Vazarelija koja je organizovana u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore i Ambasadom Mađarske u Crnoj Gori.

Bonus video: