Prije nesreće fijatom udario u Bećirovićev auto

Nalaz vještaka doveo je u sumnju tvrdnje optuženog Strikovića da je do udesa došlo nakon što ga je „audijem“ „zakačio“ Bećirović, kojeg je pokušavao da pretekne
97 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Viši sud Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.06.2017. 09:44h

Vještak saobraćajne struke, Milenko Čabarkapa, tvrdi da se smjer oštećenja na lijevoj strani automobila „audi“, kojim je 24. septembra upravljao Bjelopoljac Enes Bećirović, kreće od sredine prema prednjem frontu te strane automobila.

On je to rekao juče u Višem sudu, u nastavku suđenja Bjelopoljcu Anesu Strikoviću, koji odgovara zbog smrti saputnika, u automobilu „fijat“, sugrađanina Kenana Bektaševića.

Nalaz vještaka doveo je u sumnju tvrdnje optuženog Strikovića da je do udesa došlo nakon što ga je „audijem“ „zakačio“ Bećirović, kojeg je pokušavao da pretekne.

Međutim, ovakav nalaz potvrdio je navode optužnice da je Striković ostvario kontakt sa Bećirovićevim vozilom. Za razliku od Čabarakape, vještak trasolog Danilo Sekulović nije mogao da se izjasni o tome da li je oštećenje na “audiju” išlo u pravcu prema prednjem dijelu lijeve strane automobila, ili suprotno, zbog čega je naložena izrada dopunskog nalaza.

Punomoćnik oštećene porodice, Vučko Bjelanović, prigovorio je nalazu vještaka Čabarkape, tvrdeći da se izjašnjavao o onome što je iz domena vještaka trasološke struke. Sinoć je oko 21.30 zakazana rekonstrukcija na mjestu nesreće , u Potkrajcima. Prema optužnici, Striković je upravljao neregistrovanim “fijatom” brzinom od 138,60 kilometara na čas, odnosno 88,60 kilometara na čas više od dozvoljenog.

Bonus video: