Vušoviću će dati novog branioca

Borivoje Đukanović, branilac Ratka Vušovića koji je u bjekstvu, obavijestio je sud da ne može pružiti odbranu zbog zauzetosti
163 pregleda 0 komentar(a)
Pucnjava u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Pucnjava u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.06.2017. 15:27h

Vanraspravno krivično vijeće sudije Borisa Savića odložilo je za 28. jun sjednicu vijeća na kojoj će se raspravljati o zakonitosti optužnice protiv optuženih za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića u Bečićima i za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podnio je sudu optužnicu protiv Vasilija B. Rafailovića (38) iz Budve, Miljana R. Bulatovića (36) iz Niša, Vladimira Z. Šmanja (35) iz Banjaluke, sa boravištem u Budvi, Ratka M. Vušovića (26) iz Budve i Ivana D. Cicmila (26) iz Bijelog Polja, sa prebivalištem u Budvi.

Sudija Savić je kazao da je advokat Borivoje Đukanović, branilac Vušovića koji je u bjekstvu, obavijestio sud da ne može pružiti odbranu zbog zauzetosti.

Savić je kazao da će sud postaviti branioca Vušoviću po službenoj dužnosti.

Prema optužnici, u maju 2016. godine, na teritoriji Crne Gore, Rafailović i Bulatović organizovali su kriminalnu organizaciju. Članstvo u toj kriminalnoj organizaciji prihvatili su Šmąanjaą, Vušović, Cicmil i druga neidentifikovana lica. U optužnioci se navodi da je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Rafailović i Vušović su 7. decembra 2016. godine, piše u optužnici, sa umišljajem ubili Boretu i Zečevića i teško ranili Iva Stanišića.

Bonus video: