Oštetio Upravu za šume za još 4 hiljade eura?

Policija je prije manje od mjesec dana saopštila da je ista osoba osumnjičena da je istim krivičnom djelom napravila štetu od 11 hiljada eura
1 komentar(a)
Kolašin, psi, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, psi, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.06.2017. 11:11h

Kolašinac B.M. (31) osumnjičen je da oštetio Upravu za šume za 4.000 eura zloupotrebom službenog položaja.

Policija je prije manje od mjesec dana saopštila da je ista osoba osumnjičena da je istim krivičnom djelom napravila štetu od 11 hiljada eura.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Naime, službenici Odsjeka su 16.06.2017. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv B.M.(31) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju", navodi se u policijskom saopštenju.

B.M. se sumnjiči da je u decembru 2016. kao odgovorni u firmi d.o.o. „Kompast – COM“ "zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, protivzakonito prodao drugom licu 36,19m3 čamove građe, ukupne vrijednosti 4.000 eura."

"Osumnjičeni je, kako se sumnja, ovu bespravno posječenu građu u državnoj šumi Opštine Kolašin, uz falsifikovanu propratnicu sa ovjerenim pečatom navedenog pravnog lica, bespravno označio šumskim žigom koji nije u upotrebi Uprava za šume – PJ Kolašin od 10.05.2010. godine i zatim je protivzakonito prodao. B.M. je na ovaj način, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.000 eura na štetu Uprave za šume Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: