Prateći program Barskog ljetopisa: Iznajmite knjigu u plažnoj biblioteci

"Zainteresovani treba samo da, po izboru željenog naslova, založe pet eura, nakon čega dobijaju priznanicu. Kada požele da razduže knjigu, vraća se i novac. U slučaju da knjiga bude zadržana ili vraćena oštećena, novac se zadržava kao naknada", saopšteno je iz PR službe Barskog ljetopisa
1 komentar(a)
Plažna biblioteka Barski ljetopis, Foto: Barski ljetopis
Plažna biblioteka Barski ljetopis, Foto: Barski ljetopis
Ažurirano: 18.06.2017. 15:48h

Prateći program 30. Barskog ljetopisa, zvanično je započet u danas 16 časova, otvaranjem plažne biblioteke na lokaciji Topolica (Riva) u Baru.

"Tako će od danas pa sve do 19. avgusta posjetioci ove plaže u periodu od 16 do 18 časova moći iznajmiti na prepoznatljivom štandu Ljetopisa knjigu za čitanje. Pripremljen je fond od preko 200 naslova različitih žanrova, za djecu i odrasle, tako da će svaki zaljubljenik u lijepo pisanu riječ moći da pronađe nešto za sebe ukoliko poželi da se upravo na taj način opusti na moru. Procedura iznajmljivanja knjiga je jednostavna, zainteresovani treba samo da, po izboru željenog naslova, založe pet eura, nakon čega dobijaju priznanicu. Kada požele da razduže knjigu, vraća se i novac. U slučaju da knjiga bude zadržana ili vraćena oštećena, novac se zadržava kao naknada", saopšteno je iz PR službe Barskog ljetopisa.

U saopštenju se dodaje da su organizatori koncept plažnih biblioteka osmislili kako bi, u skladu sa jednom od osnovnih ideja Festivala i konkretno Pratećeg programa, umjetnost i kulturu učinili bliskijim i pristupačnijim svima.

"Ovo je upravo način da se ljudima književna umjetnost približi i poistovjeti sa atmosferom relaksacije u lijepom ambijentu barskih plaža i da se čitaocima, kako odraslim tako i onim najmlađim, pruži prilika da do svojih omiljenih štiva dolaze lako i brzo. Riječ je o samo jednom u nizu segmenata Pratećeg programa jubilarnog Ljetopisa koji se realizuje na raznim lokacijama u Baru i koji će pokazati da umjetnost može da bude i jeste svuda. Prateći program nastavlja se već večeras u lokalu Gvardia (Šetalište kralja Nikole) od 22:30h, kada će u okviru segmenta Javno čitanje sa ličnostima iz Bara, druženje sa građanima i posjetiocima imati: Dijana Marojević, profesorica retorike, dikcije i scenskog govora na FDU, Beograd, Milan Vujović, novinar Radio Bara i pisac i muzičari iz orkestra Omera Hodžića", navodi se u saopštenju PR službe Barskog ljetopisa.

Bonus video: