Samo set protiv oslabljene Francuske

Osim protiv Francuske, naše seniorke su u prvom kolu poražene i od Ukrajine (3:0), a jedinu pobjedu upisale su protiv domaće Gruzije (3:1).
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 18.06.2017. 14:18h

Prvi od dva turnira u ovogodišnjoj Evropskoj ligi, odbojkašice Crne Gore završile su sa pobjedom i dva poraza.

Drugi poraz u Tbilisiju, izabranice Dragana Nešića doživjele su danas sa 3:1 (28:26, 25:17, 24:26, 25:18) protiv Francuske, koja Evroligu igra sa slabijim sastavom nego ranije (ne treba, međutim, zaboraviti da je i naša selekcija bez kapitenke Tanje Bokan).

Osim protiv Francuske, naše seniorke su u prvom kolu poražene i od Ukrajine (3:0), a jedinu pobjedu upisale su protiv domaće Gruzije (3:1).

Zbog problema sa stomakom, kako je nakon utakmice rekao Nešić, na ovoj utakmici nisu mogle da nastupe primačice servisa, Ksenija Ivanović i Dragana Peruničić.

Mjesto Ksenije Ivanović je u primačkoj liniji zauzela mlađana Iva Vujošević, u paru sa Jelenom Cvijović, a ostatak startera je bio isti kao i dan ranije - tehničar Tamara Roganović,, korektor Nikoleta Perović, srednji blokeri Ana Otašević i Marija Milović, te libero Danijela Džaković.Evgenija Milivojević je tokom drugog seta zamijenila Roganovićevu, i odigrala je treći i četvrti set, a u prvom je u igru ulazio i drugi libero, Anja Pejović.

Možda je presudan bio prvi set, u kojem je naša selekcija vodila 9:1, imala je i prednost od 21:19, ali je Francuska u finišu preokrenula i povela 1:0, kao što je Crna Gora u finišu trećeg seta preokrenula i vratila neizvjesnost, koje, međutim, nije bilo u četvrtom setu.

Crna Gora je, tako, prvi turnir završila na trećem mjestu u grupi, iza Ukrajine i Francuske, a ispred Gruzije.

Drugi turnir igra se u francuskom gradiću Rezeu (udaljen nekoliko kilometara od Nanta), od 23. do 25. juna.

Plasman u završnicu ovog takmičenja, polufinale, izboriće pobjednici tri grupe i najbolja drugoplasirana selekcija.

Ako Francuska bude najbolja u našoj grupi, pored pobjednika grupa A i C, u polufinale idu i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Naime, Francuskinje, kao učesnice Gran prija, neće učestvovati u finalnoj fazi Evrolige...

Crna Gora – Francuska 1:3 (26:28, 17:25, 26:24, 18:25)

Tbilisi - Dvorana: Nova palata sportova “Tbilisi”. Gledalaca: 100. Sudije: Deneri (Turska) i Zotović (Srbija). Poeni iz napada: Crna Gora 51, Francuska 55. Poeni iz bloka: Crna Gora 8, Francuska 18. Poeni iz servisa: Crna Gora 4, Francuska 5. Greške: Crna Gora 24, Francuska 24.

Crna Gora: Otašević 7, Perović 17, Cvijović 16, Milivojević 4, Milović 5, Laković 3, Roganović 2, Hadžisalihović, Džaković (libero 1), Ivanović, Peruničić, Vujošević 9, Pejović (libero 1), Dragović.

Francuska: Martin 10, Garo 17, S. Daskalu, Ndoj 12, Pezelj, Silve, Oliveira-Souza, Amalrik 6, Fidon 17, A. Daskalu 14, Rošel, Stoiljković, Obli 2, Zongo.

Bonus video: