DŽUDO: GRAN PRI U KANKUNU

Srđan Mrvaljević izgubio meč za bronzu

On je meču za bronzanu medalju, u kategoriji do 81 kilogram, poražen od Mađara Atile Ungvarija
2 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Ažurirano: 04.04.2019. 22:39h

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević kao petoplasirani završio je nastup na Gran priju u meksičkom Kankunu.

On je meču za bronzanu medalju, u kategoriji do 81 kilogram, poražen od Mađara Atile Ungvarija. 

Mrvaljević je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je pobijedio Belgijanca Matijasa Kasea 2:0, dok je u trećem, u meču za polufinale, izgubio od Argentinca Emanuela Lućentija 2:0, koji je kasnije osvojio turnir.

U repesažu, diskvalifikacijom, na tri kazne, pobijedio je Huana Dijega Tursiosa iz San Salvadora i izborio meč sa Ungvarijem za medalju.

Mrvaljević je kazao da je zadovoljan nastupom u Kankunu i ostvarenim rezultatom.

"Argentinca Lućentija pobjeđivao sam dva puta, ali je u Kankunu bio stvarno bolji i pobijedio. Ungvarija, koji je četvrti na Svjetskoj rang listi, dobio sam u sva tri dosadašnja međusobna duela. Vjerujem da ni danas ne bi bio drugačiji ishod meča da nijesam već na startu ozbiljno povrijedio rebro. Razmišljao sam da li da predam, nastavio sam borbu, ali nisam imao nikakve šanse", rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je istakao da će za osvojeno peto mjesto na Gran priju u Kankunu dobiti 250 bodova na svjetskoj rang listi.

"Trenutno zauzimam 38. i očekujem da od ponedjeljka budem između 20. i 25. mjesta na svjetskoj rang listi. Ostaje žal za medaljom, jer sam cio turnir stvarno dobro odradio, ali moram da se zadovoljim petim mjestom. To je ohrabrujuće pred Svjetsko prvenstvo, koje će u avgustu biti održano u Budimpešti", kazao je Mrvaljević.