Zašto dosoljavamo neprobanu supu?

111 pregleda 0 komentar(a)
Domaća supa, Foto: Shutterstock
Domaća supa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.08.2018. 11:00h

Uvijek pročitate kraj prije početka knjige? Možda to zvuči kao bezbolna i zanimljiva navika, ali ipak nije. Stručnjaci kažu da ako vam se to stalno dešava, imate potrebu da sve stvari i situacije držite pod kontrolom. Istraživanja pokazuju da je u to uključen čak i strah od smrti ili kraja.

Ukoliko tome niste skloni, ali zato bez obzira na to gdje se i s kim nalazite, uvijek glasno žvaćete žvaku, takođe treba da razmislite o sebi. Ova navika je iz ugla nauke dokaz nezrelosti i nesposobnosti da se donesu odluke, pa se "prežvakavaju" situacije prije nego što se odluči da se nešto uradi.

S druge strane, neki ljudi se stalno vraćaju kući da provere da li su sve isključili i zaključali vrata. Ta potreba je proizvod nesigurnosti, ali i preosetljivosti na spoljne opasnosti koje potencijalno vrebaju.

A, ako ste od onih koji stalno dosoljavaju supu iako je nisu ni probali, znači da je u prirodi vašeg bića želja da dokažete da ste vi taj koji "soli" sopstveni život i upravlja sobom i drugima, prenose Novosti.

Bonus video: