POMOĆ IZ PRIRODE

Napitak koji čisti jetru i bubrege

Čaj od đumbira poboljšava cirkulaciju krvi, što znači bolji dotok vitamina, minerala i kiseonika u organizam, odnosno svaku ćeliju vašeg tijela
177 pregleda 0 komentar(a)
Đumbirova voda, Foto: Shutterstock
Đumbirova voda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.06.2017. 17:14h

Dosadašnja istraživanja su pokazala da đumbir podstiče rad digestivnog trakta, ublažava simptome astme, bolove i učestvuje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sistema.

Čaj od đumbira je efikasan u borbi protiv glavobolje, gripa i prehlade, a odličan je i za ublažavanje bolova i napetosti u mišićima, piše Healthy Living Style. 

Svakodnevna konzumacija čaja od đumbira jača imunološki sistem zahvaljujući visokom procentu antioksidanata koji pružaju pomoć tijelu u odbrani od infekcija. 

Samo jedna šoljica čaja od đumbira dnevno može da smanji rizik od nastanka srčanog udara jer smanjuje formiranje kamenca u arterijama. 

Čaj od đumbira poboljšava cirkulaciju krvi, što znači bolji dotok vitamina, minerala i kiseonika u organizam, odnosno svaku ćeliju vašeg tijela. 

Ovaj napitak učestvuje i u uništavanju virusa koji uzrokuju prehladu i grip. Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da đumbir podstiče ćelije raka na samouništenje. 

Njegovom konzumacijom ćete podstaći eliminaciju toksina iz tijela, proces čišćenja jetre i bubrega i poboljšati njihov rad, prenosi Radio Sarajevo.

Preporučujemo za Vas