"CRVENA ZASTAVICA"

Znaci da vam veza "visi na koncu"

"Zabrinite se kada prestanete da svakog dana ljubite jedno drugo. Jedan senzualan poljubac dnevno poručuje: ‘I dalje te volim’"
160 pregleda 0 komentar(a)
ljubav, veza, raskid, Foto: Shutterstock
ljubav, veza, raskid, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.06.2017. 14:14h

Ekspert za veze Bela Elvud-Klejton kaže da je jedna od glavnih "crvenih zastavica" kada nestane uzbuđenja u vezi.

"Kada biste radije čitali knjigu ili igrali igricu svake noći, znači da nešto nije u redu", kaže ona.

Ekspert kaže da biomehanički proces koji se dešava kada se zaljubimo traje između šest i dvije godine, i tada se završava takozvani period medenog mjeseca.

Elvud-Klejton veruje da kada se neke komplikovane životne situacije ispriječe na putu vezi, to često vodi udaljavanju u vezi.

"Različite životne vrijednosti, stres usljed finansijske situacije ili partner koji je materijalista - to su najčešći razlozi za razvod", kaže ona.

Prema nekim istraživanja, parovi koji se jednom nedeljno svađaju zbog novca imaju više šanse da se razvedu, od onih koji se rjeđe svađaju zbog toga.

Uopšteno, svađe su jedan od glavnih krivaca za kraj braka ili veze. "Iako su konflikti dio svake veze, obratite pažnju na učestalost tih svađa", upozorava.

Ukoliko ste u dugoj vezi, logično je da povremeno budete manje seksualno zainteresovani jedno za drugo, ali fizički aspekt veze je i dalje važan.

"Zabrinite se kada prestanete da svakog dana ljubite jedno drugo. Jedan senzualan poljubac dnevno poručuje: ‘I dalje te volim’", kaže ekspert.

Ovo nisu jedne "crvene zastavice" u vezi. Stručnjak za veze Olga Levančuka kaže da postoje tri glavna faktora koja pokazuju da se vaša veza bliži kraju.

Ona veruje da je za vezu važno da partneri jedno drugom budu prioritet i da, kada toga nema, veza ne može da funkcioniše.

Levančuka dodaje da je važno da razmislite o tome da li vas je parnter upoznao sa osobama koje su mu važne, da li zajedno pravite planove za budućnost i zajedno donosite odluke koje se tiču oboje.

"Biti nekome prioritet ne znači da svaki sekund treba da provodite zajedno. To samo znači da imate važnu ulogu u životu onog drugog i da ste zaista povezani".

Stručnjak za veze preporučuje da pazite da se vremenom ne udaljite jedno od drugog jer - ljudi se menjaju, napreduju.

"Kada ste poslednji put imali iskren, dubok razgovor sa svojim partnerom i shvatili da želite iste stvari u životu? Ostajanje u vezi jer ste navikli jedno na drugo i jer je tako lakše je češće nego što mislite, ali srećna veza je više od te inercije".

Njen savjet je da pokušate da održite balans u vezi, da jednako podržavate jedno drugo kada je podrška potrebna.

"Ako vaš partner zahtjeva da budete uz nju/njega sve vrijeme, ali nije uz vas kada vam je to potrebno, vjerovatno bi trebalo da nastavite dalje sami", zaključuje Levančuka, prenosi Mondo.

Preporučujemo za Vas