PRETRESOM KUĆE POLICIJA NAŠLA PUŠKU I PIŠTOLJ

Baranin osumnjičen da je pretukao suprugu

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar Milenko Magdelinić saslušao je jutros M.L. i odredio mu zadržavanje do 72 sata tokom kojih treba da bude izveden pred istražnog sudiju Osnovnog suda Bar
135 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2019. 22:38h

Službenici CB Bar uhapsili su M.L. (54) iz Bara zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstva.

Policija tereti osumnjičenog da je u petak popodne istukao suprugu, a pretresom njegove kuće pronađeni su automatska puška M70 i pištolj.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar Milenko Magdelinić saslušao je jutros M.L. i odredio mu zadržavanje do 72 sata tokom kojih treba da bude izveden pred istražnog sudiju Osnovnog suda Bar.

Iz Uprave policije saopšteno je da su postupali po anonimnoj prijavi

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar lišili su slobode M.L. (58) iz Bara, kod kojeg su u kući pronašli i oduzeli automatsku pušku i pištolj sa okvirima i municijom. Osim za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, M.L. se sumnjiči i da je počinio krivično djelo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.  Naime, službenici CB Bar su postupili po anonimnoj prijavi da se u naselju Bjeliši, u kući ovog lica, dešava porodično nasilje. U kući je zatečena V.L. koja je izjavila da je nad njom vršeno fizičko nasilje i zlostavljanje od strane supruga M.L. Ona je potom zbog  vidljivih povreda upućena na ukazivanje ljekarske pomoći u Opštu bolnicu u Baru. Daljom obradom predmeta došlo se do sumnje da M.L. u kući krije vatreno oružje u ilegalnom posjedu. Policijski službenici su zatim u kući pronašli i oduzeli pištolj marke „VZOR“ cal 7,65 mm sa dva okvira i municijom istog kalibra i automatsku pušku „M70“ cal 7,62 mm sa preklapajućim kundakom i dva okvira u kojim se nalazila municija. M.L. je lišen slobode i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela", kazali su iz UP.

Oružje sa okvirima i municijom će biti upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

Galerija