PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA NAPAD NA GOJKOVIĆA

Tvrde da nisu počeli tuču sa redarima

Branilac osumnjičenih Lazar Aković rekao je da je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke
667 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2017. 06:53h

Podgorička osnovna tužiteljka  Zorica Milanović odredila je tužilačko zadržavanje do 72 sata Davoru Zlatičaninu (24), njegovom ujaku Đorđu Šunjeviću (51) i prijatelju Gledisu Čekaju (34) zbog sumnje da su prije dva dana u centru Podorice teško povrijedili redara DF-a Dejana Gojkovića.

Zajednički branilac osumnjičenih, advokat  Lazar Aković rekao je “Vijestima” da je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

“Oni su tokom saslušanja negirali krivično djelo koje im se stavlja na teret... Kategorično  tvrdim  da incidentna sitacija nema bilo kakvu političku pozadinu i u tom pravcu želio bih da javnost bude potpuno relaksirana”,  kazao je Aković.

Advokat nije rekao kako su  njegovi klijenti u tužilaštvu objasnili početak napada.

“Ovdje imamo dva sporna događaja. Jedan događaj je bio ispred prostorija DF-a, a drugi u Kliničkom centru. Moji branjenici su slučajno tuda prolazili i došlo je do incidentne situacije. Tvrde da nijesu izazvali tu incidentnu situaciju nego da su prethodno napadanuti od strane Gojkovića i Gorana Nikezića.  Ujedno negiraju da su učestvovali u incidentu koji se dogodio u krugu KC-a”.

Lider DF-a Andrija Mandić kazao je da su dva pripadnika  njegovog obezbjeđenja  napadnuta ispred stranačkih prostorija, što je ocijenio  mogućim uvodom u građanski rat.

Konstatovao je da režim stoji iza tog napada.

“Pobjegli smo od rata, ovo nema veze sa politikom”...

Dok su čekali završetak saslušanja, članovi porodica osumnjičenih kazali su novinarki da su  nezadovoljni  pokušajem pojedinca da politizuju incident. 

Tvrde da su redari DF-a iz čista mira napali Šunjevića, za koga tvrde da se  nikada u životu nije ogriješio o zakon. 

“Mi znamo šta je rat. Pobjegli smo od rata, tako da su smiješne i nebulozne izjave pojedinaca da su naši rođaci i prijatelji planirali nešto da naprave”, tvrdili su oni. 

Jedan od prisutnih rekao je i da mnogi  mediji nijesu objavio informaciju da je Davor Zlatičanin rođeni brat Dejana Zlatičanina: “Koji je mnogo toga uradio za Crnu Goru”.

Galerija

Preporučujemo za Vas