OBILJEŽEN SVJETSKI DAN KARATEA

Joković: Pravda je zadovoljena prijemom na OI

84 pregleda 0 komentar(a)
Mario Hodžić, Foto: Nađi Akoš
Mario Hodžić, Foto: Nađi Akoš
Ažurirano: 16.06.2017. 19:19h

Demonstracijom kata i borbi najmlađih uzrasnih kategorija Karate savez Crne Gore obilježio je Svjetski dan karatea. Okupljenima u holu Delta sitija karate su predstavili članovi Omladinca, Budućnosti i Bara.

Predsjednik Vladimir Joković kazao je da je prijemom karatea u olimpijsku porodicu ispunjen san mnogih karatista.

"Za mnoge karatiste san je bio da se nađu na Olimpijskim igrama (OI). Pravda je zadovoljena, posebno što će karate debitovati na Igrama u Tokiju, gdje je i nastao. Kao mala država imamo veliku šansu da imamo svog predstavnika i osvajača medalje na Igrama u Tokiju", kazao je Joković.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović kazao je da je srećan što će karate biti na programu OI u Tokiju.

"COK je bio prvi koji je podržao karate kao olimpijski sport. To činimo i sa ovoga mjesta, zalažući se da karate postane stalni dio programa Igara. To bi bila sreća za crnogorski sport, imamo sjajne takmičare i dugu tradiciju. Sigurno da bi imali stalne predstavnike i da bi imali šta da kažemo", rekao je Simonović.

On je podsjetio da Crna Gora ima osvajače evropskih i svjetskih medalja, veliki potencijl u mlađim kategorijamai da da može i u Tokiju napraviti dobar rezultat.

"Računam na karate, nemamo mnogo sportista koji mogu da osvoje medalju. Računajte i vi na nas, uvijek ćemo vas podržavati željni medalja sa najvećih takmičenja. Siguran sam da karate kao sport može nam obezbijediti", rekao je Simonović.

Bronzani sa evropskog prvenstva, Mario Hodžić, kazao je da će se potruditi da izbori plasman na Igre u Tokiju.

"Potrudiću se da dobrim rezultatima na narednim takmičenjima izborim plasman na OI i tamo dobrim nastupom predstavim svoju državu kako dolikuje", kazao je Hodžić.

Obilježavanju Svjetskog dana karatea prisustvovali su zvaničnici Karate saveza, selektori i brojni predstavnici klubova.

Preporučujemo za Vas