Pet ragbi timova se na Cetinju bori za titulu

Snage će odmjeriti Lovćen, Arsenal Tivat, Podgorica, Nikšić i Mornar iz Bara.
83 pregleda 0 komentar(a)
Ragbisti Lovćena, Foto: Ragbi klub Lovćen
Ragbisti Lovćena, Foto: Ragbi klub Lovćen
Ažurirano: 16.06.2017. 07:41h

Prvenstvo Crne Gore u ragbiju 7, olimpijskoj verziji ovog sporta, održaće se u subotu na Cetinju na pomoćnom terenu FK Lovćen od 13 časova.

Snage će odmjeriti Lovćen, Arsenal Tivat, Podgorica, Nikšić i Mornar iz Bara.

Ovaj turnir biće selekcioni, na kojem će trener reprezentacije Marko Žeravica napraviti izbor igrača koji će od 2. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj. Kamp reprezentacije biće održan od 21. do 25. juna na Cetinju.

Crna Gora je prošle godine osvojila drugo mjesto na Evropskom prvenstvu Druge divizije i izborila plasman u ovaj veći rang takmičenja.

Domaćin takmičenja Ragbi klub Lovćen pozvao je sugrađane i zaljubljenike u ovoj sport da dođu da ih podrže i uživaju u nadmetanju crnogorskih klubova. Kod Lovćena je u toku i upis novih igrača svih uzrasta, pa će ovaj turnir iskoristiti za promociju ragbija u prijestonici. Svi zainteresovani mogu se prijaviti preko fejsbuk stranice Rugby club Lovćen Cetinje.

Ragbi je vraćen na program olimpijskih igara od prethodnog takmičenja u Brazilu, ali u verziji ragbija 7. U ragbiju 7 utakmica traje dva poluvremena po sedam minuta, a tim odigra više utakmica tokom dana. Ova verzija zahtjeva brze i spretne igrače i izuzetno je fizički zahtjevna a atraktivna za gledaoce.

Bonus video: