Nikšićanin uhapšen nakon što je pozivao na osvetu

Kako je „Vijestima“ nezvanično rečeno iz policije, hapšenjem Janjića spriječeno je dalje produbljivanje sukoba između zavađenih kriminalnih grupa, kao i izvršenje ubistva
333 pregleda 1 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.06.2017. 18:17h

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, nikšićka policija je u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije i Višim državnim tužilaštvom u Podgorici lišila slobode Darka Janjića (35), zbog sumnje da je podstrekavao na teško ubistvo.

Janjić, koji je uhapšen u nikšićkom naselju Mokra Njiva, osumnjičen je da je, nakon sukoba koji su on i njegov rođak Dejan Janjić (39) imali sa Predragom Krcunovićem (39) u diskoteci Cataleya, nagovarao njemu blisku osobu da zbog osvete ubije drugog člana Krcunovićeve grupe.

Darko Janjić će sjutra uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Kako je „Vijestima“ nezvanično rečeno iz policije, „hapšenjem Janjića spriječeno je dalje produbljivanje sukoba između zavađenih kriminalnih grupa, kao i izvršenje ubistva“.

U subotu, tri sata poslije ponoći došlo je do sukoba ispred diskoteke Cataleya kada je Dejan Janjić, kako se sumnja, nožem ranio Krcunovića u leđa i nadlakticu. Sumnja se da je Krcunović prethodno ispalio više metaka ka Janjiću i osobama koje su bile sa njim u društvu, a pištolj mu je, navodno, dodao Vladan Đukanović (20). Njima je, nakon saslušanja kod sudije za istragu, određen pritvor dok je Dalibor Matijašević (40), koji je osumnjičen da je sa mjesta pucnjave uklonio dvije čaure, pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Krcunović se tereti za teško ubistvo u pokušaju, Janjić za ubistvo u pokušaju, Đukanović za nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja, a Matijašević je osumnjičen da je počinio krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Osumnjičeni su ranije pred istražiteljima negirali krivična djela za koja se terete tvrdeći da su ih napale nepoznate osobe.

Bonus video: