Crnogorska ekipa druga na gran-priju u Beogradu

0 komentar(a)
Trap, Foto: Streljački savez Crne Gore
Trap, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 15.06.2017. 11:45h

Na tradicionalnom gran-priju "Perazzi" u Beogradu, u disciplini leteće mete-trap, ekipa crnogorskih reprezentativaca osvojila je drugo mjesto. Na ovom važnom međunarodnom turniru za našu ekipu su nastupili Nikola Marković, Nikola Perišić i Ivo Stanišić.

Bolji od naše ekipe bili su Slovaci, koji su u pojediančnom plasamnu osvojili prvo i drugo mjesto na gran-priju.

Prošlogodišnji pobjednik gran-prije "Perazza", Ivo Stanišić, bio je blizu finala za koje mu je nedostajao jedan "upucan golub". On je pogodio 112, a za ulazak u finale je biolo potrebno 113 pogođenih meta. Nikola Stanišić je pogodio 111 meta i završio je kao 11. dok je Nikola Marković bio na sredini tabele sa 106 pogodaka.

Ovogodišnji gran-pri "Perazzi" potvrdio je da ovo takmičenja prerasta regionalne okvire i da postaje važan međunarodni događaj koji pored strijealca iz zemalja regiona, ali i Slovačke, Češke, Grčke, Modavije, postaje nezaobilazan i za takmičare iz Velike Britanije, Finske ,Turske, pa čak i Brazila.

Naše najbolje trap strijelce narednog mjeseca očekuje Evropsko prvenstvo u Bakuu, do kojeg će iamti još jedno takmičenje 17. i 18. juna.

Bonus video: