Marina Abramović, Džef Kuns i Olafur Elijason zajedno u projektu virtuelne stvarnosti

Virtuelna galerija će istraživati mogućnosti prenosa umjetnosti iz njenog fizičkog oblika u onlajn platforme prilagođene vremenu u kojem živimo
195 pregleda 0 komentar(a)
Marina Abramović (Novine), Foto: NETDNA-CDN.COM
Marina Abramović (Novine), Foto: NETDNA-CDN.COM
Ažurirano: 15.06.2017. 10:52h

Poznati svjetski umjetnici, Marina Abramović, Džef Kuns i Olafur Elijason odlučili su da zajedno istraže granice medija budućnosti.

Pitanje virtuelne stvarnosti i vještačke inteligencije više nije rezervisano za neke buduće rasprave. O njima trebamo da razgovaramo sada i da pokušamo da vidimo kako nam nova tehnološka dostignuća mogu služiti. Podstaknuti time, neki od najpoznatijih svjetskih savremenih umjetnika su odlučili da započnu svoj novi zajednički projekt.

Marina Abramović, Džef Kuns i Olafur Elijason su predstavili svoj novi rad u okviru platforme za virtuelnu stvarnost pod nazivom “Acute Art”.

Virtuelna galerija će istraživati mogućnosti prenosa umjetnosti iz njenog fizičkog oblika u onlajn platforme prilagođene vremenu u kojem živimo.

Cijeli projekt bi trebao da predstavi radove mladih i perspektivnih umjetnika, međutim prvi predstavljeni radovi su bili upravo oni ovog poznatog trojca. Službeni početak projekta je najavljen za jesen ove godine.

Bonus video: