Budva: Koncert hora dječaka iz Velike Britanije u Modernoj galeriji

Priključiće se i hor Muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora
0 komentar(a)
Cumnor House Choristers, Foto: Screenshot (YouTube)
Cumnor House Choristers, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.06.2017. 07:33h

Koncert hora “Cumnor House Choristers” iz Velike Britanije biće održan večeras, u prostorijama Moderne galerije u Starom gradu u Budvi u 20.30 časova.

U izvođenju programa će im se priključiti i hor Muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora. Hor će izvesti potpuri čuvenog mjuzikla “Jadnici”, “Kosa”, kompoziciju “Can You Hear Me” Boba Čilkota, kao i neke tradicionalne duhovne kompozicije.

Članovi hora su dječaci od 8 do 13 godina, a nastupaju tri do četiri puta tokom božićnih i uskršnjih praznika, uglavnom u okviru dobrotvornih manifestacija. U 2011. godini nastupali su u produkciji “Vertera“ u Kraljevskoj operskoj kući u Londonu (Kovent garden) sa Rolandom Vilazonom.

Postavili su svjetski rekord tako što su tokom turneje u Sloveniji 2015. godine učestvovali u, po broju muzičara učesnika, najbrojnijem dobrotvornom koncertu ikada. Svakog ljeta su na turneji, a nastupali su na prestižnim mjestima širom Evrope, uključujući baziliku Svetog Franja u Asiziju, u manastiru Montserat, u Salzburškoj katedrali, u Sagrada familiji, Vatikanu.

Bonus video: