NAČISTO NA TV VIJESTI

"Pričamo koliko će metaka imati Milan Knežević, a ne koliki je PDV"

Gosti Petra Komnenića u emisiji Načisto na TV Vijesti su bili Nebojša Medojević (DF), Bojan Zeković (SDP), Neđeljko Rudović (URA) i Neven Gošović (Demokrate),
70 pregleda 0 komentar(a)
Načisto
Načisto
Ažurirano: 04.04.2019. 22:35h

Tok emisije

21:37 Jedan visoki međunarodni diplomata je iznio da se pitanje Srba jedino može riješiti deportacijom, optužuje Medojević. "Nema dileme da je u nekoliko međunarodnih centara plan da se DF marginalizuje i svede na nekoliko ljudi", navodi on.

Medojević navodi i da je bilo predloga da se DF uništi.

21:28 :"Imamo 4 zahtjeva: zakazivanje izbora ponavljenje izbora u NK razriješenje državnog udara i uslovi za slobodne izbore", navodi Gošović.

21:19 Želim da vidim parlament kakav je opisao poslanik Gošović, mi dijelimo potrebu za povoljnim uslovima za izbore, navodi Zeković. "Smatram da je djelovanje DF-a na ovaj način izuzetno štetno."

21:10 Rudović je podsjetio na ratove u opoziciji uoči lokalnih izbora i da se tako ne može graditi partnerstvo u opoziciji. "Demokratski front mora da prestane sa ratnom retorikom koja ne vodi nikuda", poručio je Rudović. Funkcioner URA je podsjetio na sve poteze DPS u prethodno vrijeme.

"Oni ne znaju gdje udaraju", smatra Rudović.

"Šta radi opozicija? Mora da se nađe način da se saradnja ostvari i da se izdejstvuju novi izbori."

21:04 Milo Đukanović je više puta tražio da se puca na građane 24. oktobra, tvrdi  Medojević. On kaže da su u toj prostoriji gdje je Đukanović to rekao bio i tadašnji ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, sadašnji premijer Duško Marković i šef Agencije za nacionalnu bezbjednost.

20:58 "Crnogorski parlament je dugo prednjačio u regionu po međusobnom ophođenju poslanika... Duboka politička kriza je proizvela sukobe koji više nijesu pojedinačni", naveo je Gošović.

20:51 Ratno društvo iz 90-ih opet priziva rat u Crnoj Gori, poručio je Zeković.

On je poručio Medojeviću da ne stavlja u isti koš njega i Andriju Mandića i Milana Kneževića. 

20:50 "Pristup DF-a ne ide u prilog Crnoj Gori, suprotan je javnom interesu", smatra Rudović. 

20:42 Medojević je kazao da su u sjedište Nove upali naoružani ljudi. "Mi smo napadnuti od strane režima. Kome da se obratimo za ovaj napad? Milivoju Katniću?", pita Medojević.

20:34 Medojević smatra da je liderima DF život ugrožen i da je trebalo da budu likvidirani 16. oktobra. On kaže da se to izbjeglo zahvaljujući informacijama koje su dobili iz Agencije za nacionalnu bezbjednost.

"Ispituju se naši radnici i naši aktivisti i imate potpuni prekid povjerenja opozicije i vlasti", kaže Medojević. "Mi nijesmo nikakav pandan DPS-u, mi smo neprijatelji DPS-a. Postoji mržnja, postoje progoni."

20:27 Gošović je takođe kazao da ne bi glasao za skidanje imuniteta Medojeviću.

"U ovom predmetu ne postoji ni jedan jedini razlog za određivanje pritvora Nebojši Medojeviću", navodi Gošović. On kaže da se u zahtjevu niti jednom riječju obrazlaže zahtjev za određivanje pritvora.

Gošović kaže da bi Katnić trebalo ili da odustane od tog zahtjeva, ili da dođe u Skupštinu da objasni zašto je to potrebno.

20:24 "Tužilaštvo na dinamičkoj ravni treba da pokaže da zakon važi za sve", ukazuje Zeković. Zeković ukazuje da je u vrlo sličnom slučaju, Tužilaštvo nije tražilo da se Skupština određuje prema određivanju pritvora tadašnjem poslaniku DPS Đorđiju Pinjatiću.

"Pritvor odlučuje sud", podsjetio je Zeković.

20:20 "Da je Crna Gora država vladavine prava ja bih glasao za skidanje imuniteta. Niko ne treba da ima imunitet", poručio je Rudović.

Međutim, on dodaje da bi u ovakvoj Crnoj Gori bio protiv. "Nemamo nikakve dokaze da imamo pravosuđe koje je lojalno zakonu i ustavu", smatra Rudović.

On je podsjetio na aferu Telekom i pitao kako se Tužilaštvo ne bavi takvim slučajevima.

20:12 Poslanik i predsjednik su jedine neposredno izabrani funkcioneri i zato su nosioci suvereniteta, podsjetio je predsjednik PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević.

"Imunitet služi kao zaštita poslaniku da mu se državni organi ne svete", navodi Medojević. Medojević smatra da je proces protiv njega osveta Milivoja Katnića.

"Nemam ja nikakav problem sa tuženjem, ali zašto Katnić traži pritvor", poručio je Medojević. 

"Već sam se obratio Stankoviću da preuzme slučaj od neobjektivnog tužioca. Katnić bi da da pritvara poslanike bez dokaza",

Tema

Kakve su posljedice tužilačkih postupaka koji se vode protiv crnogorskih poslanika u užarenom političkom ambijentu? Da li je tužilaštvo pristrasno, kako to tvrde procesuirani opozicioni lideri?

Da li je zakon jednak za sve? Kuda nas vodi zaoštreni politički diskurs? Kako se dolazi do istine u društvima u kojima je narušeno povjerenje u institucije sistema? 

''Načisto'' pogledajte u četvrtak od 20 sati samo na TV Vijesti.

Preporučujemo za Vas