Jedinstvo Bemax sa kiparskom Omonijom

Omonija će biti domaćin prvog meča, 18. oktobra u Nikoziji, a revanš je četiri dana kasnije u Bijelom Polju.
87 pregleda 0 komentar(a)
Jedinstvo Bemax, Foto: OSCG
Jedinstvo Bemax, Foto: OSCG
Ažurirano: 14.06.2017. 10:08h

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv kiparskog šampiona Omonije (osvajač nacionalne titule u posljednje tri sezone), odlučeno je danas žrijebom u Luksemburgu, u sjedištu Evropske odbojkaške konfederacije.

Omonija će biti domaćin prvog meča, 18. oktobra u Nikoziji, a revanš je četiri dana kasnije u Bijelom Polju.

Pobjednik ovog duela će u trećem kolu igrati sa poljskim Jastržebskim (8. i 12. novembra).

"Izuzetno sam zadovoljan žrijebom i protivnikom za kvalifikacije. Naravno, Omonija je svakako favorit, ali je od mogućih protivnika to ekipa sa kojom možemo da igramo, borimo se i tražimo neku šansu za eventualni prolaz. Nemamo imperativ u Evropi i nastupićemo bez pritiska, ali kao i uvijek silno motivisani da svoj klub i grad predstavimo na najbolji način i vidjećemo za šta će to biti dovoljno. Predstoji nam naporno ljeto u smislu sklapanja što bolje ekipe i nadam se da ćemo to uraditi onako kako želimo, te da ćemo spremni dočekati debi u Ligi šampiona", rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Bez obzira na ishod meča sa Omonijom, Jedinstvo ima zagarantovana makar četiri meča u Evropi, jer će u slučaju da ispade u 2. kolu kvalifikacija za LŠ igrati u prvom kolu CEV kupa, protiv hrvatske Rijeke (21/23 - 28/30. novembar).

Ako, pak, budu eliminisani u trećoj rundi kvalifikacija za LŠ, izabranici Darka Prebiračevića će igrati u drugom kolu CEV kupa, i to protiv švajcarskog Amrisvila (5/7 - 19/21. decembar).

Bjelopoljci, koji su lani osvojili istorijsku duplu krunu, debituju u Ligi šampiona, a treći put nastupiće na evropskoj sceni, nakon učešća u Čelendž (sezona 2007/2008) i CEV kupu (2016/2017).

Jedinstvo Bemaks će u narednoj sezoni biti jedini predstavnik Crne Gore u evropskim kupovima.

"Realno gledano, svi u klubu smo mišljenja da smo dobro prošli na žrijebu, jer je postojala mogućnost da izvučemo i mnogo težeg protivnika nego što je Omonija. Ono što znamo o njima je da posljednje tri sezone dominiraju na Kipru i učesnici su evropskih kupova više od decenije. Prošle sezone su igrali kvalifikacije za Ligu šampiona gdje su ispali od Bleda, a nakon toga pružili jak otpor Novom Pazaru u CEV Kupu, tako da nas očekuju dueli sa ekipom koja godinama igra jake evropske mečeve", rekao je sportski direktor Jedinstva Slobodan Šebek.

"Mi ćemo se potruditi da sve poslove oko formiranja tima završimo do početka priprema i da sa kvalitetnim radom na pripremama, uz dosta jakih utakmica, spremni uđemo u novu sezonu. Međutim, činjenica je da ni u narednoj sezoni neće postojati imperativ rezultata u Evropi, ali je sigurno da ukoliko se ukaže prilika za prolaz u naredno kolo, tu priliku nećemo propustiti“, dodao je Šebek.

Parovi 2. kola kvalifikacija

OK Mladost BRCKO (BIH) vs. ACH Volley LJUBLJANA (SLO) Omonia NICOSIA (CYP) vs. Jedinstvo Bemax BIJELO POLJE (MNE) Maccabi TEL-AVIV (ISR) vs. Shakhtior SOLIGORSK (BLR) KV Luboteni FERIZAJ (KOS) vs. Abiant GRONINGEN (NED)

Parovi 3. kola kvalifikacija

Winner of OK Mladost BRCKO (BIH) vs. ACH Volley LJUBLJANA (SLO) vs. Lokomotiv NOVOSIBIRSK (RUS) Winner of Maccabi TEL-AVIV (ISR) vs. Shakhtior SOLIGORSK (BLR) vs. Sir Sicoma Colussi PERUGIA (ITA) Posojilnica AICH/DOB (AUT) vs. Fenerbahce SK ISTANBUL (TUR) Winner of Omonia NICOSIA (CYP) vs. Jedinstvo Bemax BIJELO POLJE (MNE) vs. JASTRZEBSKI Wegiel (POL) Vojvodina NS Seme NOVI SAD (SRB) vs. Spacer’s TOULOUSE (FRA) Winner of KV Luboteni FERIZAJ (KOS) vs. Abiant GRONINGEN (NED) vs. Noliko MAASEIK (BEL) Neftohimic 2010 BURGAS (BUL) vs. VfB FRIEDRICHSHAFEN (GER) Ford Store Levoranta SASTAMALA (FIN) vs. Jihostroj CESKE BUDEJOVICE (CZE)

Bonus video: