Odloženo suđenje za proviziju: Dosta je podnesaka, u sudu kažite šta imate

Budvanin Vladimir Popović i Španac Carles Collu Palou prije više od četiri godine podnijeli su tužbu protiv prvih partnera Vlade u projektu izgradnje vjetroelektrana firmi BWP Montenegro, BWP Europe Consulting S.L. i Fersa Energias Renovables
58 pregleda 0 komentar(a)
Presuda, suđenje
Presuda, suđenje
Ažurirano: 14.06.2017. 09:05h

Početak postupka oko navodnog duga u poslu izgradnje vjetroelektrana na Možuri već drugi put se odlaže, jer punomoćnici Fersa Energias Renovables nijesu na vrijeme dostavili podnesak sudu.

Sutkinja Jelena Vulović konstatovala je da niko nije kriv za to i odložila pripremno ročište za 15. septembar.

Sutkinja je rekla da je krajnje vrijeme da stranke prekinu da komuniciraju podnescima i kažu na ročištu sve što imaju.

Budvanin Vladimir Popović i Španac Carles Collu Palou prije više od četiri godine podnijeli su tužbu protiv prvih partnera Vlade u projektu izgradnje vjetroelektrana firmi BWP Montenegro, BWP Europe Consulting S.L. i Fersa Energias Renovables.

To su uradili jer im, kako tvrde, nije isplaćena provizija od po 2.000.000 eura za ugovaranje posla.

U spisima predatim uz tužbu pominju se i sumnje u postojanje visoke korupcije u poslu izgradnje vjetroelektrana.

Vlasnici vjetroelektrana na Možuri dobijaće od potrošača električne energije subvencije od 115 miliona eura za 12 godina rada, jer je država takav ugovor potpisala sa španskom Fersom, u julu 2010. godine.

Crnogorska Vlada je tada zaključila Ugovor o zakupu zemljišta i izgradnji vjetroelektrana vrijednih 65.000.000 eura, na lokalitetu Možura, sa konzorcijumom Fersa & Čelebić.

Ugovor je potpisao tadašnji ministar ekonomije Branko Vujović...