47. Festival dramskih amatera u Bijelom Polju: Duga tradicija je potvrda kvaliteta

Na festivalu, koji će trajati do 18. juna, predstaviće se 14 pozorišta, od kojih je 13 predstava u konkurenciji. Bjelopoljskoj publici predstaviće se ansambli iz Podgorice, Nikšića, Bara, Danilovgrada, Berana, Mojkovca, kao i Bijelog Polja
96 pregleda 0 komentar(a)
Festival dramskih amatera, Foto: Jadranka Ćetković
Festival dramskih amatera, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.06.2017. 09:12h

Tradicija pozorišta u Bijelom Polju, duga skoro pola vijeka, najveće je priznanje kvaliteta i nadam se da će naredne godine to pozorište postati profesionalno”, kazao je glumac Moamer Kasumović, otvarajući 47. Festival dramskih amatera u Bijelom Polju.

Festival je otvoren predstavom Bjelopoljskog pozorišta “Da li je to bila ševa” koju je po tekstu Efraima Kišona režirao Goran Bjelanović. Iste večeri pozorišna radionica DODEST KIC-a “Budo Tomović”, iz Podgorice, odigrala je predstavu “Bez oblika”, po tekstovima pop-rok grupe Van Gog, u adaptaciji i režiji Sejfa Seferovića.

Na festivalu, koji će trajati do 18. juna, predstaviće se 14 pozorišta, od kojih je 13 predstava u konkurenciji. Bjelopoljskoj publici predstaviće se ansambli iz Podgorice, Nikšića, Bara, Danilovgrada, Berana, Mojkovca, kao i Bijelog Polja.

Predsjednik žirija 47. Festivala je reditelj Blagota Eraković, članovi su reditelj Danilo Marunović i glumac Moamer Kasumović.

U utorak, druge večeri FDA bjelopoljskoj publici su se predstavili glumci Danilovgrada, koji su izveli predstavu “Klinč” autora Alekseja Slapovskog, u režiji Voja Mrvaljevića, a iste večeri nastupio je i Akordov teatar za mlade - Nikšić, koji je po tekstu Dušana Kovačevića odigrao predstavu “Profesionalac” u režiji Dragana Kneževića. Večeras će nastupiti učenici Gimnazije “Niko Rolović” iz Bara sa predstavom “Revizor” kao i SEŠ “Mirko Vešović” iz Podgorice sa komadom “Pravo kroz vjekove”, projekat Dijane Vujačić i Milene Ivanović.