SUĐENJE SLOVENAČKOM DRŽAVLJANINU ZA ŠVERC MARIHUANE

Hajdari: Ne znam odakle droga u mom autu

Tvrdi da je bio veoma iznenađen i uspaničen kada su u iznajmljenom automobilu policijski službenici graničnog prelaza Debeli brijeg kod Herceg Novog pronašli drogu
312 pregleda 2 komentar(a)
Enver Hajdari, Foto: Jadranka Ćetković
Enver Hajdari, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.06.2017. 06:45h

Državljanin Slovenije Enver Hajdari (57) kazao je da pojma nema odakle 11 i po kilograma marihuane u skrivenom bunkeru “ševroleta”, kojim se sa Kosova preko crnogorske granice uputio prema Sloveniji.

On je to izjavio juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Svjestan sam da je u automobilu rentkar, koji sam prevozio do Slovenije, pronađena droga ali mi to nije jasno otkud tu droga, niti znam ko je tu ostavio", kazao je Hajdari.

Tvrdi da je bio veoma iznenađen i uspaničen kada su u iznajmljenom automobilu policijski službenici graničnog prelaza Debeli brijeg kod Herceg Novog pronašli drogu.

Na sudu je ispričao da je vozilo vraćao u Sloveniju, odakle je trebalo da bude kamionom prevezeno u Njemačku.

Objasnio je da prima slovenačku penziju od 500 eura, kao i da sezonski zarađuje po 800 eura mjesečno u firmi koja se takođe bavi rentiranjem vozila.

Rekaoje da zbog toga nije imao nikakvu potrebu da se bavi kriminalom.

Hajdariju je stavljeno na teret da je 12. aprila na graničnom prelazu Kula kod Rožaja, automobilom neovlašćeno unio 11,4 kilograma marihuane.

Par sati kasnije drogu su kod Hajdarija pronašli službenici graničnog prelaza Debeli brijeg.

Hajdari je 1992. u Okružnom sudu u Kosovskoj Mitrovici osuđen na pet godina zatvora zbog političkog djelovanja - organizovanja demonstracija.

Suđenje se nastavlja 10. jula.