Obijali vozila po Baru i Budvi pa ukrade stvari prodavali u Podgorici?

S.A. (28) i S.V. (35) se sumnjiče da su obijali vozila stranih registarskih oznaka
119 pregleda 1 komentar(a)
obijanje kola, Foto: Shutterstock.com
obijanje kola, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.06.2017. 11:57h

Barska policija uhapsila je Podgoričane S.A. (28) i S.V. (35) osumnjičene za 11 teških krađa u Baru i pet teških krađa u Budvi.

Oni se sumnjiče da su obijali putnička vozila stranih tablica na teritorijama Bara i Budve i da su ukrade stvari prodavali u Podgorici.

"Službenici Stanice kriminalističke policije CB Bar su, nakon učestalih prijava obijanja putničkih motornih vozila koja su bila parkirana u zaleđima plaža i kupališta na području Bara, a koja su većinom u vlasništvu stranih državljana, preduzimajući operativno taktičke mjere i radnje na rasvetljavanju predmetnih krivičnih djela, izvjeli akciju zasjeda koja je rezultirala otkrivanjem lica u trenutku izvršenja krivičnog djela. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su S.A. i S.V. u maju i junu 2017. godine, koristeći neobezbijeđenost parking prostora kupališta na području Bara, opservirali putnička motorna vozila sa stranim registarskim oznakama kojima su potom prilazili i na njima podesnim sredstvima lomili prozore i vjetrobranska stakla. Nakon obijanja, njih dvojica su, sumnja se, iz vozila otuđivali stvari i predmete koje su zatim prodavali na teritoriji Podgorice. Sumnja se da su ova lica krivična djela počinjena u Budvi izvršila na isti način", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je pronađen dio otuđenih stvari koje će biti vraćene vlasnicima.

"Osumnjičeni S.A. i S.V. su, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvršiocu, privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela. Nadležni tužilac je za njih, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Baru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: