Agenti ANB nisu pisali o Piperoviću i S.Č.

Advokatu ranije nudili da izvrši uvid u službenu zabilješku, ili da mu dostave kopiju. Sada tvrde da taj spis ne postoji...
58 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2017. 07:48h

Tri godine nakon što su advokatu Zoranu Piperoviću ponudili kopiju službene zabilješke zbog koje je uhapšen 2002. u aferi S.Č. iz Agencije za nacionalnu bezbjednost tvrde da taj dokument ne postoji.

Piperović je zabilješku tražio sredinom aprila, a isti dokument bezuspješno je pokušavao da dobije i prije tri godine.

"Postupajući po predmetnom zahtjevu, ANB je uvidom u evidencije kojima raspolaže utvrdio da ne posjeduje traženu informaciju”, odgovorili su Piperoviću iz ANB-a.

Advokat je ranije rekao da će se dostavljanjem zabilješke rasvijetliti ko je iz tajne i javne policije učestvovao u kreiranju afere “Moldavka”.

"Hoću da vidim samo što je prethodilo cijelom slučaju. Ništa više. Kada sam ranije tražio službenu zabilješku, radnici ANB-a kazali su da ona postoji, pitali me da li hoću da izvršim uvid u istu ili da mi dostave kopiju. Sada kažu da uopšte ne postoji”, kazao je on “Vijestima”.

Dodao je da će kopiju tog dokumenta tražiti od ministra unutrašnjih poslova:

"Zato što je onomad Andrija Jovićević rekao da su tu zabilješku dobili on, tadašnji predsjednik Vlade i predsjednik države”.

Piperović je rekao da je dio priče oko Moldavke završen kada je osuđena na kaznu zatvora i za njom raspisana centralna potjernica:

"Strah me da pitam dokle je Interpol stigao sa potjernicom, jer se plašim da mi odgovore da na svijetu ne postoji osoba koja se zove Svetlana Čabotarenko i da nikada nije ni postojala. U svakom slučaju, treću knjigu ću otvoriti tako što ću umjesto predgovora objaviti kopiju odgovora iz ANB-a i komentarom tog rješenja”.

Piperović je smijenjen sa funkcije zamjenika državnog tužioca, nakon što je između ostalih bio osumnjičen kao organizator seksualnog eksploatisanja i zlostavljanja Moldavke.

Kasnije je oslobođen optužbi, a S.Č. u Podgorici pravosnažno osuđena zbog davanja lažnog iskaza.

Bonus video: