RAD za autorke dokumentaraca

Radionice će se održati na FVU u Podgorici 12, 13. i 14. juna
0 komentar(a)
UnderhillFest, Foto: UnderhillFest
UnderhillFest, Foto: UnderhillFest
Ažurirano: 12.06.2017. 10:05h

Radionice za autorke dokumentarnih filmova (RAD), novi segment UnderhillFesta, u okviru kojih će na svojim projektima raditi Tamara Kadović iz Crne Gore, Jelena Radenović iz Srbije i Marina Aničić Spremo iz Hrvatske, biće održane na Fakultetu vizuelnih umjetnosti 12, 13. i 14. juna.

Tamara Kadović će se predstaviti sa projektom “Anka babica“, Jelena Radenović sa pričom o spomenicama koja još uvijek nema naslov, dok je Marina Aničić Spremo na radionici sa projktom radnog naslova “Vištica“.

Polaznice će proći kroz intenzivne trodnevnu radionicu na kojoj će raditi na razvoju projekta sa predavačicama - rediteljkom i producentkijom Biljanom Tutorov, Lejlom Dedić, odgovornom za nabavku i korpodukciju regionalnih dokumentarnih filmova na Al Jazeera Balkans i Jelenom Maksimović, montažerkom i rediteljkom.

Polaznice će sa predavačicama radi u grupi, kao i pojedinačno. Tako će dobiti uvid u različite faze razvoja dokumentarnog filma i lakše prepoznati potencijal svojih projekata.

Program je, kako se navodi u saopštenju organizatora UnferhillFesta, okrenut autorkama iz regiona s ciljem da se ojača prisustvo žena u kinematografiji i da se učini vidljivijim ženski doprinos kulturi i temama od značaja za društvo.

Bonus video: