U konkurenciji 13 predstava

Predsjednik žirija 47. Festivala dramskih amatera biće reditelj Blagota Eraković, a članovi reditelj Danilo Marunović i glumac Moamer Kasumović
117 pregleda 0 komentar(a)
Festival dramskih amatera
Festival dramskih amatera
Ažurirano: 12.06.2017. 10:02h

Četrdesetsedmi Festival dramskih amatera Crne Gore počinje večeras u Bijelom Polju i trajaće do 18. juna. Ljubitelji pozorišta imaće priliku da za to vrijeme odgledaju 14 predstava od kojih 13 u konkurenciji.

Direktor Centra za kulturu Abaz Dizdarević kazao je da je ovogodišnja produkcija dala sjajne rezultate u odnosu na prethodne kada je bilo više nego duplo manje predstava.

"Pohvalno je čuti da Crna Gora pravi toliku produkciju amaterskih predstava i da daje toliki značaj razvoju amaterizma i snaženja kulture na nivou države”, kazao je Dizdarević dodajući da je ovako veliki broj predstava na festivalu, ukupno njih 12, bio izveden 1977.

Selektor FDA Izet Mulabegović kazao je da je nadmašena i produkcija prije 40 godina jer je od ukupno 15 prijavljenih dvije nisu uvrštene u program. Uz to festival je bogat i žanrovski. Narednih dana predstaviće se ansambli iz iz Podgorice, Nikšića, Bara, Danilovgrada, Berana, Mojkovca, kao i Bijelog Polja.

Sekretarka 47. Festivala dramskih amatera Slađana Bubanja istakla je da će se Bijelo Polje na ovogodišnjem festivalu predstaviti sa dvije predstave.

"Riječ je o predstavi Bjelopoljskog pozorišta 'Da li je to bila ševa?', koju je po tekstu Efraima Kišona režirao Goran Bjelanović, a predstaviće se i mladi glumci Srednje elektro-ekonomske škole sa predstavom 'Strasti, ludilo i tajne' u režiji Milke Španjević”, najavila je Bubanja.

Predsjednik žirija 47. Festivala dramskih amatera biće reditelj Blagota Eraković, a članovi reditelj Danilo Marunović i glumac Moamer Kasumović.

Posljednje večeri festivala u čast nagrađenih planirano je izvođenje predstave Mira Gavrana “Noć bogova” u režiji Marka Manojlovića.

Festival će obilježiti i otvaranje izložbe slika umjetnice Paše Gicić.

Bonus video: