Pričao o krivolovu, sada mu prijete dinamitaši

retpostavljam da se na ovome neće zaustaviti. Neću prestati da se borim za ono što volim - za očuvanje mora", rekao je predsjednik SKR Neptun iz Ulcinja
95 pregleda 3 komentar(a)
krivolov dinamit, Foto: Uprava policije
krivolov dinamit, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.06.2017. 06:17h

Ulcinjska policija nije tražila od Zorana Dočića da im kaže ko ga je uznemiravo i vrijeđao nakon što je za TV Vijesti pričao o krivolovcima koji ubijaju ribu dinamitom.

Predsjednika SKR Neptun iz Ulcinja, jednog od sagovornika TV Vijesti, u subotu je telefonom pozvala osoba koja se predstavila kao Pero Živanović.

"Slušaj, da mi pu*iš ku*ac, možeš li...pa izađi opet na televiziju", dio je onoga što je ta osoba rekla Dočiću.

Snimak tog razgovora objavljen je na fejsbuk grupi Stop krivolovu.

Dočić je juče "Vijestima" rekao da ga policija nije zvala ni nakon što je razgovor objavljen, ali i da on nije prijavio sugrađanina koji ga je vrijeđao.

"Nijesam htio da prijavljujem, jer nisu bile prijetnje već uvrede, ali čekam. Pretpostavljam da se na ovome neće zaustaviti. Neću prestati da se borim za ono što volim - za očuvanje mora", rekao je Dočić.

Taj Ulcinjanin prije dva dana za TV Vijesti je kazao da su dinamitaši svakog dana na moru i svakog dana na svojim mjestima:

"Bukvalno kao da idu na posao. Kao da je ovo neki revolt njihov - sad ćete da vidite koliko ćemo mi i šta možemo, pa nek neko dođe. Sad izlaze bukvalno na smjene... To je grupa od desetak ljudi. Svi se znaju, znaju koja plovila imaju, ali niko ništa ne preduzima. Zašto? Njihove barke nisu registrovane, nemaju oznake. Neka ih bar za to kazne. Ja sam svaki dan na moru. Nikakve kontrole nema, baš nikakve”, kazao je on tada.

Dočić je zbog izlova ribe dinamitom, ispred kluba koji broji preko 50 ribara, slao dopise ministru unutrašnjih poslova, direktoru Uprave policije i Uprave za inspekcijske poslove. Na dopise niko nije odgovarao.

On u ime sportskih ribolovaca Crne Gore traži da ih država zaštiti, prije nego neko od njih izgubi život u moru.

Bonus video: