Lopovi haraju podgoričkim naseljem, policija ne svraća

"Ko može da garantuje da neće doći ponovo, da mi neće provaliti u kuću dok spavam", pitao vremešni Podgoričanin
96 pregleda 11 komentar(a)
Farmaci krađa, Foto: Filip Roganović
Farmaci krađa, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.06.2017. 06:01h

Podgoričaninu N. S. lopovi su prije desetak dana obili pomoćni objekat, ukrali vrijedan alat, a potom pokušali da obiju drugi.

Za to vrijeme, vrata od njegove kuće u Farmacima zabarikadirali su stolicom sa spoljnje strane, kako domaćin ne bi mogao da izađe ako ih čuje.

"Odnijeli su trimer, električnu šegu, motornu šegu, samohodnu motornu kosačicu koja je teška 30 - 40 kilograma, ubodnu testeru, šegu za živu ogradu... Razbili su vrata, kasnije smo ih popravili”, kazao je vremešni N. S. "Vijestima".

Ispričao je da su lopovi pokušali da obiju i njegov drugi pomoćni objekat.

"Uzeli su velika kliješta i krenuli da kidaju katanac. Deformisali su ga, ali su deformisali i dio kroz koji katanac prolazi, pa nisu mogli da obiju vrata”, kazao je on.

Objasnio je da su sjutradan, kada su vidjeli da su lopovi odnijeli alat vidjeli i kuda su ušli na njihovo imanje.

"Došli su kroz voćnjak. Prerezali bodljikavu žicu i ušli, a kada su bježali sa alatom izašli su sa druge strane. Vjerovatno ih je tu čekao automobil”, kazao je “Vijestima” N. S.

Objašnjava da su pet dana nakon što je njegova kuća obijena, lopovi pokušali da obiju i komšijinu.

"Obili su kuću, ali ih je nešto omelo, pa nisu odnijeli kazan za rakiju, već su ga ostavili na pola puta. Ja sam zvao policiju kada su meni odnijeli alat 25. maja. Dolazili su, ali ništa”, rekao je on.

Tvrdi da su lopovi često u tom naselju, ali da nisu mještani.

"Prošle godine su se mještani organizovali i 'uhapsili' ih kada su krenuli da kradu kod komšije. Jedan je bježao ukradenim biciklom, ali su ga stigli. Kada je došla policija tvrdio je da je bio kod djevojke u posjetu, a da je bicikl samo uzeo da se posluži. Nisu procesuirani zbog zakona koji propisuje da ako kradu do 150 eura vrijednosti nijesu odgovorni”, kazao je on.

Na pitanje “Vijesti” da li policija patrolira tim naselje, rekao je da ih tamo uopšte nema.

"Ne patroliraju ovuda nikada... Dolazili su kad sam ih zvao zbog krađe, inače ne dolaze”, kazao je on.

Taj Podgoričanin rekao je da nije najgore što mu je ukraden alat, već što više ne može biti siguran u svojoj kući.

"“Spavao sam u sobi čiji prozor je par metara od prostorije koju su obili i iz koje su odnijeli alat. Mogao sam da ih čujem i izađem... Vratili su se pet dana nakon što su krali kod mene i probali da kradu kod komšije. Ko može da garantuje da neće doći ponovo, da mi neće provaliti u kuću dok spavam", pitao je on.

Bonus video: