Vremeplov: Cetinje čeka novi Ustav

Gradonačelnik Cetinja M. Janković rekao je ranije da će tim zakonom biti omogućeno da Cetinje dobije “ status kakav zaslužuje i adekvatne garancije za budući razvoj”
0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.06.2017. 08:28h

Vlada je iz skupštinske procedure povukla Predlog zakona o prijestonici, jer je dostavljeno 9 amandmana, saopštio je ministar unutrašnjih poslova i javne uprave J. Kalamperović. I Odbor za politički sistem je ocijenio da bi bilo dobro da zakon bude usvojen nakon donošenja ustava.

Gradonačelnik Cetinja M. Janković rekao je ranije da će tim zakonom biti omogućeno da Cetinje dobije “ status kakav zaslužuje i adekvatne garancije za budući razvoj”: “Zakon će garantovati finansiranje projekata i stvoriti uslove za jasno definisanje državnih institucija čije sjedište mora biti na Cetinju. Tako ćemo stvoriti modalitete za ubrzan razvoj grada, što će razvojem preduzetništva, otvaranjem novih radnih mjesta i kontinuiranim razvojem lokalne privrede biti baza budućeg održivog razvoja Cetinja”.

On je rekao da na Cetinju, osim predsjednika CG, mora biti smještena Skupština, Ustavni sud, ministarstva kulture, sporta i medija, inostranih poslova i prosvjete i nauke, kao i Rektorat Univerziteta.

Bonus video: