Suđenje za ubistvo Ulcinjanke: Optuženi cvjećar se osjeća loše

Branilac okrivljenog, advokatica Radmila Ostojić insistirala je da se odloži suđenje, naglašavajući da je evidentno da je njen klijent lošeg zdravstvenog stanja
136 pregleda 1 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.06.2017. 07:47h

Goran Đurišić, optuženi za tipovanje i organizaciju pljačke Stane Božović u Ulcinju, zbog lošeg zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da prati glavni pretres u podgoričkom Višem sudu.

To je konstatovao vještak sudske medicine Miodrag Šoć, na osnovu medicinske dokumentacije dostavljene iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Zbog toga je suđenje ulcinjskom cvjećaru odloženo za 30. jun.

Optuženi se požalio da se loše osjeća i obavijestio sudiju Vladimira Novovića da je prethodne noći nekoliko puta gubio svijest, da ima bolove u glavi i kičmenom dijelu.

Sudija je proglasio pauzu i obezbijedio prisustvo vještaka Šoća, koji je na osnovu dokumentacije zaključio da optuženi ne može pratiti suđenje.

Branilac okrivljenog, advokatica Radmila Ostojić insistirala je da se odloži suđenje, naglašavajući da je evidentno da je njen klijent lošeg zdravstvenog stanja.

Za juče je bilo planirano saslušanje svjedoka iz Albanije putem video linka, nakon što je ostvarena video komunikacija sa Okružnim sudom u Skadru.

U optužnici tužiteljke Ljiljane Lakić piše da je Đurišić počinio krivično djelo - razbojništvo sa smrtnim ishodom.

Navodi se da je 2015. godine, Adrianu Pjetru rekao da Božovićeva u kući ima 350.000 eura, nakon čega je za pljačku angažovao dvojicu maloljetnika P. A. (16) i P. A. (17) iz Albanije.

Piše da su oni starici oduzeli novac, prethodno je udarajući... Vezali su je selotejp trakom i usmrtili.

U optužnici se navodi da je Đurišić maloljetnicma nabavio rukavice i selotejp traku, i da je on čuvao stražu dok su tukli staricu.

Bonus video: