Otac Milića udaljen iz sudnice: Nije bilo svađe, ne može laž da bude konstatacija

Optuženi je Miliću prišao sa leđa i zapucao iz revolvera...
1027 pregleda 1 komentar(a)
Zdravko Milić, Foto: Komnen Radević
Zdravko Milić, Foto: Komnen Radević
Ažurirano: 10.06.2017. 07:59h

Nemanja G. Vidmar osuđen je juče na 13 godina i pet mjeseci zatvora, zbog ubistva Luke Z. Milića i nedozvoljenog držanja oružja.

Prvostepenu presudu izrekla je predsjednica krivičnog vijeća, sutkinja Vesna Moštrokol u podgoričkom Višem sudu.

Prema navodima optužnice, Vidmar je 30. juna 2015. godine u bašti ugostiteljskog objekta Rajska ptica u Podgorici, sa umišljajem ubio Milića.

Piše da je optuženi iz revolvera 'magnum 357' koji je neovlašćeno posjedovao, sa leđa prišao Miliću i ispalio nekoliko hitaca od kojih ga je sa dva pogodio...

Sutkinja je u obrazloženju presude kazala da je izrečena kazna srazmjena stepenu krivice.

Dodala je da okrivljeni Vidmar iznoseći odbranu nije negirao da je pucao u Milića.

“Dok su u bašti lokala sjedjeli Milić i Vidmar, došlo je do svađe. Milić ga ja vrijeđao, nakon čega je Vidmar pošao kući, uzeo revolver i vratio se ponovo u lokal”, rekla je sutkinja Moštrokol.

“Da je došlo do svađe proizilazi iz iskaza svjedoka Stanišića, koji je primijetio da je pala čaša i slomila se i vidio je parčiće stakla. Svjedok Stefan Milivojević, konobar u lokalu Rajska ptica, rekao je da je čuo lom čaše od piva i da je to došlo od Luke Milića. To je bio razlog da Vidmar pođe kući, a zatim kada se vratio naoružan, prišao je Miliću sa leđa i pucao u njega. Između Milića i Vidmara došlo je do svađe i izrečene su teške riječi, što je bio razlog da Vidmar pođe kući”, rekla je Moštrokol u obrazloženju presude.

Očekujemo žalbu tužilaštva

Punomoćnica porodice Milić, advokatica Tijana Živković izjavila je “Vijestima” da očekuje da će se Više državno tužilaštvo žaliti na visinu izrečene kazne.

“Očekujem da će tužilaštvo izjaviti žalbu na visinu izrečene kazne, jer je tužilac u završnoj riječi predložio maksimalnu kaznu za ovo krivično djelo ubistvo iz člana 143. Smatram da je sud na pogrešan način utvrdio činjenično stanje kada je zaključio da je ubistvu prethodila rasprava i svađa između Milića i Vidmara, imajući u vidu izjave saslušanih svjedoka koji su izjavili da nikakve svađe i rasprave među njima nije bilo”, navela je advokatica Živković.

Zdravko Milić: Nije bilo svađe

Dok je sutkinja čitala obrazloženje presude i konstatovala da je ubistvu prethodila svađa između Milića i Vidmara, reagovao je Zdravko Milić, otac stradalog Luke:

“Nije bilo svađe. Kako ste konstatovali svađu. Ne može laž da bude konstatacija”, reagovao je Milić.

Nakon upozorenja sutkinje, udaljen je iz sudince.

Nakon završetka objavljivanja presude, odlazeći iz sudnice Vidmar je pozdravio svoju porodicu podigavši desnu ruku stisnutu u pesnicu.

Potom je i namignuo, što je izazvalo burnu reakciju porodice Milić.

Nazvali su ga “ustašom”, a zatm su uputili i psovke i uvrede porodici Vidmar.

Bonus video: