Međedovićima pritvor zbog napada na policajca

Pritvor je određen zbog mogućnosti uticaja na svjedoke
224 pregleda 0 komentar(a)
Halil Međedović, Enis Međedović, Foto: Jadranka Ćetković
Halil Međedović, Enis Međedović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 10.06.2017. 07:36h

Sudija za istragu bjelopoljskog Osnovnog suda Ivan Adamović odredio je juče pritvor do 30 dana Halilu (23) i njegovom ocu Enisu Nenu Međedoviću, zbog napada na službeno lice u vršenju službene radnje.

U obrazloženju odluke piše da se takva mjera izriče zbog straha da bi osumnjičeni mogli uticati na svjedoke ako budu na slobodi.

U rješenju za sprovođenje istrage piše da su Međedovići 7. juna u napali policajca Bogdana Zindovića iz Mojkovca, koji je pokušavao da ih spriječi da napuste lice mjesta, nakon što je Halil “fordom” udario šestaestogodišnju sugrađanku N. C. dok je pokušavala na pješačkom prelazu da pređe ulicu.

Nakon detaljnih pretraga u bjelopoljskoj bolnici, utvrđeno je da je maloljetnica lakše povrijeđena.

Navodi se da su Međedovići višeg inspektora u Graničnoj policiji Bijelo Polje, više puta udarili pesnicama u predjelu glave “za vrijeme dok je vršio policijska ovlašćenja - sprečavanje bjekstva sa lica mjesta nakon izvršenja krivičnog djela”, stoji u rješenju o zadržavanju.

Enis Neno Međedović na dan incidenta rekao je da policajac njih prvi napao, da nisu namjeravali da bježe, već da su se navodno spremali da djevojku odvezu do bolnice.

Rekao je da su se odatle udaljili isključivo zbog toga što su strahovali za svoju bezbjednost.

Bonus video: