Ajković prijavio suprugu za napad, pa njega uhapsili

Srpska vlast je raspisala potjernicu za Bojanom Ajkovićem, jer ga sumnjiče za šverc droge
1139 pregleda 2 komentar(a)
Budva grad, Foto: Shutterstock
Budva grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.06.2017. 07:01h

Podgoričaninu Bojanu Ajkoviću (32) određen je ekstradicioni pritvor i biće izručen Srbiji koja ga potražuje zbog krijumčarenja narkotika.

Ajković je uhapšen prije dva dana u Budvi, nakon što je prijavio da ga je nožem povrijedila supruga V. A. (23). Prema saznanjima “Vijesti”, Ajković je u četvrtak pozvao budvansku policiju i ispričao im da je zbog psihičkih problema supruge žrtva porodičnog nasilja.

Sagovornik iz istrage kazao da je Ajković inspektorima rekao da je spriječio suprugu da povrijedi njihovu bebu, ali da je ona nakon toga nožem nasrnula na njega.

Navodno, inspektori su ga zatekli ranjenog, sa bebom u naručju, nakon čega su uhapsili V. A.

Lisice na ruke stavljene su joj zbog sumnje da je počinila krivično djelo - nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, nakon čega je upućena u Specijalnu bolnicu za psihijatriju u Kotoru.

Tokom saslušanja i obrade inspektori su utvrdili da je srpska vlast raspisala potjernicu za Ajkovićem kojeg sumnjiče za šverc droge.

Kada su mu policajci saopštili da će biti uhapšen pokušao je da pobjegne, a potom je i nasrnuo na policajce, od kojih je jednog navodno povrijedio.

Budvanska policija protiv njega je podnijela krivičnu prijavu zbog bjekstva nakon lišenja slobode i zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ajkoviću je prije dvije godine u akciji “Talas” oduzet “ferari”, za koji je policija utvrđivala da li je kupljen legalno stečenim novcem, ali i je li korišćen u izvršenju krivičnih djela.

U policijskim evidencijama Ajković se vodi kao osoba bliska klanu pokojnog Baranina Luke Đurovća.

Uhapšeni Podgoričanin brat je Zlatka Ajkovića, koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Faiza Kadrića u Cirihu 1999. godine.

Blizak je srodnik i navodnog vođe niškog kriminalnog klana Zorana Ajkovića Ajkule (45).

Bonus video: