Pet trikova kojima ćete osvježiti svoj životni prostor

Ako vam je dosadio vaš kauč, a ne planirate kupovinu novog, dajte mu novi izgled s puno malih jastučića u različitim uzorcima. Kombinujte različite boje, veličine i oblike jastuka
0 komentar(a)
soba, Foto: Shutterstock
soba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.06.2018. 16:30h

Prostor u kom živite treba da je vaša sigurna zona, omiljeno mjesto u kom ćete se opustiti od stresa i koje će vam služiti kao svojevrsna oaza mira.

Ako ste se zasitili izgleda vašeg životnog prostora, nije potrebno zvati dizajnera enterijera jer će vam neki od trikova koje smo vam pripremili pomoći da sami osvježite vaš dom.

1. Ofarbajte zidove u bijelo

Na ovaj način u vašem doomu će biti više svjetlosti, a osim toga bijeli zidovi vizuelno proširuju prostor. Ukoliko ne želite baš bijele zidove odlučite se za neku pastelnu nijansu, koja će dati sličan efekat.

2. Uramite slike ramovima zlatne boje

Ako imate neke simpatične postere s natpisima dajte im jedan sasvim novi izgled, uramite ih ramovima zlatne boje. To će im dati jednu novu, šik dimenziju, a ne sumnjamo da će na taj način zidovi vaše omiljene prostorije postati najfotogeničnija pozadina.

3. Okačite nova ogledala

Ovaj trik će vašem prostoru dati dubinu i jedan sasvim novi izgled, jer ogledala vašem domu obezbjeđuju više svjetlosti. Odlučite se za veće ogledalo s decentnim okvirom u boji.

4. Igrajte se različitim uzorcima materijala

Ako vam je dosadio vaš kauč, a ne planirate kupovinu novog, dajte mu novi izgled s puno malih jastučića u različitim uzorcima. Kombinujte različite boje, veličine i oblike jastuka.

5. Osvježite prostor cvijećem i svijećama

Kako bi vaš dom osim prijatnog izgleda bio i svježeg mirisa, odaberite omiljeni miris svijeća i cvijeće i postavite ih za centralni ukras na stolu ili kao zanimljiv detalj na policama.

Ukrasite svoj dom sitnicama i vidjećete kako će prostor odmah ljepše uticati na vas! Bićete pozitivniji i produktivniji, prenosi Lepota i zdravlje.

Bonus video: