Advokati: Prijeteće poruke nisu od Stamatovića

Posebno je indikativno, saopštili su, da su se poruke pojavile kada jenjava interesovanje medija za neriješeno pitanje mještana Park šume u Zagoriču
101 pregleda 5 komentar(a)
poster Park šuma Zagorič, Foto: Borko Ždero
poster Park šuma Zagorič, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 09.06.2017. 18:47h

Iz advokatske kancelarije „Mijović & Vuković”, punomoćnika porodice Stamatović, saopšteno je da članovi te porodice nemaju nikakve veze sa porukama neprimjerenog sadržaja mještanima Park šume u Zagoriču.

“Želimo da obavijestimo javnost da niko od članova porodice nema nikakve veze sa predmetnim porukama, niti nam je poznato kako su se pojavile na tom području grada. Porodica Stamatović je, od samog početka postupka povraćaja zemljišta, svoja prava ostvarivala isključivo preko institucija sistema i u skladu sa zakonima Crne Gore. Stoga, ovakav potez nije primjeren članovima porodice Stamatović i ne postoji nijedan razlog da bi isti pribjegli moralno niskim mjerama kao što je ova. Posebno ne u momentu kada se nalazimo na samom kraju pokrenutih procesa”, istaknuto je iz advokatske kancelarije.

Posebno je indikativno, saopštili su, da su se poruke pojavile kada jenjava interesovanje medija za ovu problematiku.

“Pa izražavamo iskrenu sumnju da su kreatori navedenih poruka upravo pojedinci koji su proteklih mjeseci bili najglasnji u zahtjevima da država treba da zaštiti njih kao uzurpatore tuđeg zemljišta i da je pisanje ovih poruka još jedan pokušaj da kršioci zakona u očima sistema budu prikazani kao žrtve”, tvrde predstavnici Stamatovića .

Zbog navedenog, porodica Stamatović, istakli su će insistirati da nadležni državni organi ispitaju ovaj slučaj i nadaju se da će „žrtve“ incidenta moći i tužilaštvu da daju preciznije podatke o počiniocima od podataka koji su prezentovani medijima.

“Ipak, moramo priznati da nije realno da neko prođe automobilom kroz jedno naselje koje broji preko 400 kuća, a i da se o toj 'posjeti' zna samo da se radilo o 'nekim licima koji su bacali letke iz nekog automobila'”, istaknuto je u saopštenju.

U Park šumi Zagorič, osvanule su poruke, kojima se mještanima poručuje „Platitte ili se selite, divljaci na sjever”.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u Park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Mnogim mještanima, koji su napravili kuće na tom zemljištu, stigle su presude da plate parcele od 35 do 40 eura po kvadratu.

Mještani su istakli da žele da plate zemljište, ali po manjoj cijeni i u razumnim rokovima, kao i da je dok su gradili bilo državno, te da zbog toga u rješavanje problema, mora da se uključi i država.

Bonus video: