Nemoćni protiv Kineskog Tajpeha, Crna Gora bez fajnl-fora

Kineski Tajpeh se revanširao našoj selekciji za identičan poraz u Bijelom Polju, s tim da su Azijati do pobjede došli mnogo lakše nego što je to uradila Crna Gora.
75 pregleda 2 komentar(a)
Marko Bojić, Foto: Fivb.ch
Marko Bojić, Foto: Fivb.ch
Ažurirano: 09.06.2017. 17:02h

Ni drugu godinu zaredom, crnogorski odbojkaši neće igrati na finalnom turniru treće divizije Svjetske lige - u prvom kolu turnira u Tunisu, izabranici Veljka Bašića su poraženi od Kineskog Tajpeha sa 3:1 (25:22, 25:21, 18:25, 25:17), i dva kola prije kraja takmičenja po grupama se, praktično, oprostili od mogućnosti da se nađu na završnom turniru u Meksiku, 18. i 19. juna.

Kineski Tajpeh se revanširao našoj selekciji za identičan poraz u Bijelom Polju, s tim da su Azijati do pobjede došli mnogo lakše nego što je prošle sedmice to uradila Crna Gora.

Crna Gora nakon četiri meča ima polovičan bilans, jer je osim Kineskog Tajpeha pobijedila i Tunis (3:2), a poražena je i od Estonije (3:0), što je jedini maksimalni poraz "crvenih" u tri sezone Svjetske lige.

U odnosu na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nema povrijeđenog Vojina Ćaćića, sa turnira u Bijelom Polju fali i Miloš Ćulafić, ali to samo donekle može da bude opravdanje za više nego blijedo izdanje na startu ovog turnira. Umjesto da vremenom podiže formu i igra sigurnije, naša selekcija, čini se, igra sve slabije kako se primiče kraj ovogodišnjim akcijama.

Srećom po "crvene" i novog selektora, glavni cilj su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine, pa ima vremena za popravke, uz naravno bolji zdravstveni bilten (ovogodišnje akcije su propustili Rajko Strugar i Luka Šuljagić). Ali, dosadašnjih sedam poraza u 11 mečeva (računajući i dva prijateljska sa Iranom, te kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo), svakako, nisu dobra injekcija samopouzdanja.

Crna Gora sjutra (17 sati) igra protiv Kazahstana, a u nedjelju (23) se sastaje sa Tunisom.

Na finalnom turniru, pored domaćeg Meksika, igraće i tri najuspješnije selekcije od ukupno 12, poslije dva vikenda, odnosno šest utakmica po reprezentaciji.

Crna Gora – Kineski Tajpeh 1:3 (22:25, 21:25, 25:18, 17:25)

Tunis – Dvorana: „El Menzah“. Gledalaca: 100. Sudije: Ortis (Portoriko) i Kandil (Egipat). Poeni iz napada: Crna Gora 42, Kineski Tajpeh 50. Poeni iz bloka: Crna Gora 7, Kineski Tajpeh 11. Poeni iz servisa: Crna Gora 3, Kineski Tajpeh 7. Greške: Crna Gora 33, Kineski Tajpeh 25.

Crna Gora: Minić 13, Dabović 3, Babić 3, G. Ćuk 7, Radonić, Lakčević (libero 1), M. Bojić 16, Radunović 1, B. Ćuk 16, S. Bojić, Strugar, Vukašinović, Ječmenica 1, Popović (libero 2).

Kineski Tajpeh: K. Lin 4, Ho. Liu 11, Li, Tung, Tai, Hu. Liu 14, Čang, Jen 11, Vu 11, Ji. Lin, Ksu, Huang, Čen 9.

Bonus video: