Bijelo Polje: Fizičko i pravno lice osumnjičeni da su oštetili budžet CG za oko 15.000 eura

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se protiv fizičkog i pravnog lica podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa", navodi se u saopštenju Uprave policije
0 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock.com
novac, euro, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.06.2017. 13:40h

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.K. (54) iz Bijelog Polja i pravnog lica d.o.o. „Milka MDK“ iz Bijelog Polja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, saopšteno je iz Uprave policije.

"Naime, službenici Odsjeka su, 09.06.2017. godine, podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.K i pravnog lica d.o.o. “ Milka MDK” zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što su, u julu 2014. godine i martu 2015. godine, fiktvno fakturisali račune za robu koju nisu ni zaprimili u ovom pravnom licu, te se na taj način oslobodili plaćanja ulaznog PDV. Oni su ovim krivičnim djelom pričinili štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od 15.167,89 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se protiv fizičkog i pravnog lica podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: