Luter: Idris Elba u ulozi detektiva

Luter rješava odvojene slučajeve, paralelno igrajući igru mačke i miša sa psihopatskom ubicom Alis Morgan
70 pregleda 0 komentar(a)
Luter, Foto: TV Vijesti
Luter, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 09.06.2017. 11:59h

Idris Elba glumi disidentskog detektiva Džona Lutera u pametnom i zabavnom trileru. Radi za londonsku jedinicu za teške zločine, posvećen je policajac i genije. U svojim je fiksacijama opsesivan, a ponekad i opasno nasilan. Tokom serije Luter se suočava s naslijeđenim psihološkim dvobojima između lovca i lovine, grabežljivaca i plijena. Nego, kako se ulozi povećavaju i postaju sve više lični, Luterov usamljeni put vuče ga prema samoj ivici iskušenja.

Luter rješava odvojene slučajeve, paralelno igrajući igru mačke i miša sa psihopatskom ubicom Alis Morgan, sa kojom se na čudan način zbližava, usput se noseći sa gubitkom supruge koja ga je ostavila.

Trudeći se da se izbori sa sopstvenim demonima, poslije toliko stvari koje je izgubio u životu, čini se normalnim da će pokušavati da izbjegne svoje emocije i impulsivnost. Situacije, u kojima juri najveće londonske kriminalce, primoravaju ga da otkrije najmračnije strane njegovog uma koje ga najviše i užasavaju.

Nagrađivana britanska detektivska serija osvojila je Zlatni globus uz još 9 ostalih nagrada, a njome se posebno proslavio Idris Elba.

“Seriju “ Luter” gledaoci će imati priliku da pogledaju od ponedjeljka do petka od 22:30h.

Bonus video: