Putevi torture – dokumentarni film o ljudskim pravima

“Obišli smo zatvore i žrtve torture u CG, SRB i ALB, suočili se sa ranama koje ne prolaze, snimili potresne ispovijesti žrtava kao i dramatizacije njihovih bolnih iskustava i napravili trajno svjedočanstvo koje opominje.”
60 pregleda 0 komentar(a)
Putevi torture, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Putevi torture, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 09.06.2017. 11:31h

“Putevi torture” je opsežan dokumentarni projekat o ljudskim pravima, sniman duže od godinu dana u zatvorima Crne Gore, Srbije i Albanije, pod pokroviteljstvom Evropske komisije, u produkciji Edine Hasanage Čobaj (YIHR MNE), režiji Nikole Vukčevića, unutar projekta: ‘Izgradnja društva bez torture i nekažnjivosti na Zapadnom Balkanu’ u produkciji Galileo production.

“Obišli smo zatvore i žrtve torture u CG, SRB i ALB, suočili se sa ranama koje ne prolaze, snimili potresne ispovijesti žrtava kao i dramatizacije njihovih bolnih iskustava i napravili trajno svjedočanstvo koje opominje.

Puno truda je uložila ekipa kojoj želimo da se zahvalimo: prije svega – reditelju Nikoli Vukčeviću, Srđanu Stanojeviću u montaži, iza kamera su bili Nemanja Dabanović i Ivan Vukčević, asistent kamere Ivan Čojbasic. Saradnici u produkciji ovog filma su: Milorad Radenović, Ilija Bogicević, Darko Bjelobrković, šminka: Bojana Kojičić, svjetlo: Budimir Bečić, animacija i postprodukcija slike: Bakšim Doda.

Tokom višemjesečnog rada, punu podršku i povjerenje - imali smo od ekipe koja nas je angažovala: Edine Hasanaga Čobaj, Borisa Raonića i Milana Radovića iz Građanske alijanse.”- izjavio je producent Milorad Radenović.

Dokumentarni film “Putevi torture” gledaoci TV Vijesti mogu pogledadati u nedjelju od 21.15h

Bonus video: