ODREĐENO NOVO VJEŠTAČENJE

Suđenje Kneževiću za napad na policajca: Da se utvrdi da li su video-snimci montirani

Punomoćnica Kneževića advokatica Andrijana Razić tvrdila je da je rješenje o uklanjanju šatora i bine DF bilo nezakonito, jer ga je donio organ koji nije za to nadležan
92 pregleda 1 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Screenshot (YouTube)
Milan Knežević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.06.2017. 10:53h

Vještak Arden Lunić iz Ulcinja procijeniće da li su montirani video snimci vezani za događaje od 17. oktobra 2015. godine, kada su uklanjani šatori i bina Demokratskog fronta (DF) ispred crnogorske Skupštine.

Poslaniku DF Milanu Kneževiću sudi se zbog optužbi da je tog jutra fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića.

Kako je Forenzički centar odgovorio sudu da oni nijesu tehnički opremljeni da bi mogli da urade vještačenje autentičnosti snimaka, sudija Goran Đuković danas je odredio novo vještačenje.

Na današnjem suđenju je između ostalog, pročitano i rješenje Komunalne policije o uklanjanju šatora i bine DF, za koje je punomoćnica Kneževića advokatica Andrijana Razić tvrdila da je nezakonito, jer ga je donio organ koji nije za to nadležan.

Osim toga tvrdila je ona, nezakonito rješenje je donijeto 5. oktobra, iako je tri dana ranije organ koji je bio u sklopu organa koji je donio nezakonito rješenje (Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj) donio rješenje kojim se odobrava postavljanje bine i šatora DF za period od 4. do 10. oktobra.

Suđenje se nastavlja 7. jula.

Knežević se tereti da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Knežević je ranije u odbrani rekao da je ponosan na sve što je uradio 17. oktobra 2015. godine, jer se samo branio od nezakonitog ponašanja policije.

Marković, međutim, iako je priznao da se smijao dok ga je Knežević gurao, tvrdi da se osjećao ugroženo tom prilikom.

Dodao je da je Knežević nasrnuo na njega, kada je počelo uklanjanje šatora, te da je nastavio i pored upozorenja da to ne radi.

Preporučujemo za Vas