U KIC-u koncert učenika i profesora iz novske Muzičke škole

Od samog osnivanja škola je prisutna na republičkim i saveznim takmičenjima, sa kojih učenici donose veliki broj nagrada, a njihovi nastavnici priznanja za pedagoški rad
133 pregleda 0 komentar(a)
Muzička škola, Herceg Novi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Muzička škola, Herceg Novi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.06.2017. 10:25h

Učenici i profesori Muzičke škole iz Herceg Novog prirediće koncert večeras u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 19 sati. Program koncerta će obuhvatiti nekoliko stvaralačkih epoha od baroka, klasicizma, romantizma do djela savremenih kompozitora, kao i kompozicije crnogorskog i primorskog melosa.

Muzička škola u Herceg Novom broju 354 učenika raspoređenih na jedanaest odsjeka: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, klarinet, flauta, saksofon, truba, udaraljke i solo pjevanje. Ukupan broj zaposlenih je 29 od kojih 25 čine nastavni kadar, a na čelu institucije od 2011. godine je direktorka Nada Karadžić.

Od samog osnivanja škola je prisutna na republičkim i saveznim takmičenjima, sa kojih učenici donose veliki broj nagrada, a njihovi nastavnici priznanja za pedagoški rad.

Škola je bila uspješna i kao organizator takmičenja, ali se posebno ističe kao dugogodišnji domaćin internacionalnih festivala “Međunarodni festival horova” Herceg Novi, “Gitar art Festival”, “Jazz Bay festival” i “Viva music”.

Bonus video: